• Crème de la crème costă mai mult decât o vacanță obișnuită pentru o familie.
  • Motivul pentru care costă atât constă în alegerea ingredientelor.
  • ,,Ne-a luat peste un an și jumătate pentru a o dezvolta”, explică bucătarul.

Cea mai scumpă înghețată din lume a fost lansată și costă mai mult decât o vacanță obișnuită pentru o familie. Denumită „Byakuya”, care în japoneză înseamnă „soarele de la miezul nopții”, această delicatesă creată de brandul Cellato, costă 873.400 de yeni japonezi (6200 de euro/5.469 de lire sterline), scrie YahooNews.

De ce este atât de scumpă?

Motivul pentru care este atât de scumpă constă în alegerea ingredientelor. Printre acestea se numără arome prestigioase din Italia, inclusiv Parmigiano Reggiano și o trufă albă rară cultivată în Alba, în regiunea Piemont, care are un preț de 2 milioane de yeni japonezi (13800 de euro/12.000 de lire sterline) pe kilogram. Luxosul desert include, de asemenea, frunze de aur comestibile și drojdie de sake.

Scopul Cellato a fost acela de a îmbina ingredientele și aromele europene și japoneze sub formă de înghețată și, pentru a atinge acest obiectiv, compania a lucrat cu bucătarul Tadayoshi Yamada de la restaurantul RiVi din Osaka, cunoscut pentru bucătăria sa creativă de fuziune.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Explicând procesul, Cellato acesta a declarat: „Ne-a luat peste un an și jumătate pentru a o dezvolta, cu multe încercări și erori pentru a obține gustul potrivit. Obținerea unui titlu Guinness World Records a făcut ca efortul să merite tot efortul”.

Unii dintre cei care au avut norocul să guste aceast desert l-au lăudat, spunând: „parfumul robust de trufe albe îți umple gura și nasul, urmat de gustul complex și fructat al Parmigiano Reggiano. Drojdiile de saké încheie această experiență gustativă glorioasă”.

Se pare că Cellato intenționează să lanseze produse cu alte combinații de ingrediente de lux, cum ar fi șampanie și caviar.

Citește și