• Aurelian Farouil este somelier atât de vinuri, cât și de apă la restaurantul hotelului „Les sources de Caudalie” din Martillac.
  • În meniul restaurantului sunt prezente douăzeci de referințe de apă minerală.
  • Somelierul Farouil declară că „Tom Cruise bea doar apă din Fiji pentru că are o puritate unică, dar și un gust puțin salin și o nuanță dulce pe care nu le găsim în alte ape”.

Aurelian Farouil este somelier la restaurantul hotelului „Les sources de Caudalie” din Martillac, situat lângă Bordeaux, cotat cu o stea Michelin. Nu doar este doar un somelier de vinuri, ci și un somelier de apă, după cum se prezintă chiar el, scrie FranceTv.

În pivnița restaurantului se găsesc vinuri de calitate, unele chiar foarte scumpe, și sticle de apă din toate colturile lumii. Cea mai scumpă apă vândută à la carte din lume atinge suma de 52.000 de euro, dar nu o veți găsi aici. Veți găsi însă apa pe care o bea Tom Cruise.

În meniul restaurantului sunt prezente douăzeci de referințe de apă minerală care, ne spune Aurélien Farouil: „se țin la temperatură, ca și vinurile, între 8°C și 10°C”.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Toate apele sunt conținute in ambalaje de sticlă. Și fie că e plată sau gazoasă, aici apa are gust de vin. Aurélian ne spune că își face clienții să guste apa, așa cum guști vinul înainte a comanda. „Sunt ape mai mult sau mai puțin marcate. Unele vor avea mai multe note minerale, iar altele vor fi mai neutre”, explică somelierul.

Dacă Aurélien Farouil promovează apele locale, filtrate de solul nisipos al bazinului Arcachon, el oferă și ape elvețiene, daneze, și chiar mai îndepărtate, din Fiji de exemplu, apreciate de unii dintre clienții obișnuiți. „Tom Cruise bea doar apă din Fiji de exemplu. Este apă care s-a păstrat în cavităţi, care a fost mereu în contact cu stânca, are o puritate unică, dar și un gust puțin salin și o nuanță dulce pe care nu le găsim în alte ape”.

Cea mai spumpă apă à la carte costa 52 000€, chiar daca Aurélian Farouil a decis să nu o propună clienților săi. Este o apă prezentată într-o sticlă de aur, iar magia ei este un asamblaj de minerale. Nu veți găsi aici nici apa recuperată din topirea ghețarilor pentru că, spune somelierul, „suntem eco-respondabili”.

În schimb, găsiți apa din cea mai buna sursă din Fiji, apa din Islanda sau din munții francezi. Azi, spune Aurelian, apa a devenit un adevărat subiect.

Sticlele sunt vândute cu preturi cuprinse între 8 și 12€ bucata, deci departe de sumele astronomice la care ne așteptam. Aurelian spune că aceste ape sunt un adevărat plus în restaurantul său.

Citește și