• În ultimii ani, produsele multifuncţionale, uşor de aplicat şi cu ingrediente curate au devenit din ce în ce mai populare.
  • Astfel, machiajul nu mai este un proces greoi, rezervat doar celor cu abilităţi în domeniu.
  • Oricine se poate bucura de make-up de calitate, dacă alege produsele potrivite.

Un machiaj reuşit se poate realiza cu câteva produse de bază, cu condiţia ca acestea să fie calitative şi potrivite tipului tău de ten. În ultimii ani, produsele multifuncţionale, uşor de aplicat şi cu ingrediente curate au devenit din ce în ce mai populare. Astfel, machiajul nu mai este un proces greoi, rezervat doar celor cu abilităţi în domeniu. Oricine se poate bucura de make-up de calitate, dacă alege produsele potrivite.

Află de mai jos care sunt cele mai importante produse de machiaj, ce nu trebuie să îţi lipsească din trusă:

Pensula de machiaj multifuncţională

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Aplicarea fondului de ten, a pudrei, a fardului de obraz şi a bronzerului se face cel mai bine cu ajutorul unei pensule de machiaj. Nu ai nevoie neapărat de o mulţime de modele, ci poţi opta pentru o pensulă multifuncţională, cu care să aplici produsele de bază pentru ten. Alege o pensulă de calitate, uşor de curăţat, cu fire sintetice sau naturale.

Balsamul colorat

Un balsam colorat este un must în orice trusă de machiaj. Te ajută să obţii un make-up natural în doar câteva minute, fie că te pregăteşti pentru birou, fie că ieşi în oraş. Cauta un produs pe care să îl poţi folosi atât pentru buze, cât şi pentru obraji şi pleoape. Alege nuanţe precum corai, roz sau nude, potrivite pentru un machiaj natural.

Un astfel de balsam se aplică uşor atât cu degetele cât şi cu o pensulă de machiaj sau un bureţel.

Rimelul negru

Rimelul este unul dintre produsele de bază ale unei truse de machiaj, indiferent de cât de des aplici make-up. Optează pentru un rimel negru de calitate în trusa ta, pe care să îl foloseşti atât pentru machiaje de zi, cât şi pentru make-up de seară. În cazul în care preferi un make-up rezistent, pe care să-l porţi ore în şir, mascara waterproof este cea mai bună alegere.

Înlocuieşte rimelul cu unul nou la fiecare trei luni, pentru a avea grijă de sănătatea ochilor tăi. Produsele de acest tip se pot contamina cu bacterii la contactul cu aerul, de aceea este important să le înlocuieşti atât de des.

Fondul de ten sau crema BB

Niciun machiaj nu este complet fără un produs pentru uniformizarea nuanţei tenului. Indiferent de tipul de ten, ai nevoie de un fond de ten sau un BB cream care să te ajute să obţii look-ul dorit. Cauta un produs cu textură lejeră, pe care să îl poţi aplica atât cu degetele, cât şi cu bureţelul sau pensula de machiaj.

Ca să alegi uşor fondul de ten sau crema BB, testează produsul în zona mandibulei. Nuanţa adecvată se va potrivi atât cu pielea gâtului, cât şi cu cea a feţei.

Gelul pentru sprâncene

Stilizarea sprâncenelor se poate face rapid, în doar câteva minute, fără să ai nevoie de prea multe produse. Un gel pentru sprâncene este un must pentru un machiaj reuşit, fie de zi, fie de seară. Cauta un produs cu un aplicator de calitate, pe care să îl poţi folosi uşor.

Dacă eşti adepta machiajelor naturale, poţi alege un rimel transparent, pe care să îl foloseşti atât pentru gene, cât şi pentru sprâncene.

Concealerul

Concealerul te ajută să maschezi pungile de sub ochi şi cearcănele, dar poate fi folosit şi pe post de iluminat. Acesta trebuie să fie întotdeauna puţin mai deschis decât fondul de ten sau crema BB pentru a obţine cele mai bune rezultate. Cauta un concealer potrivit tipului tău de ten, pe care să îl poţi aplica uşor.

Crema hidratantă sau baza de machiaj

Nu aplica niciodată produsele de make-up direct pe ten, ci foloseşte o cremă hidratantă sau o bază de machiaj înainte. În acest fel, machiajul se va aşeza mai bine şi va rezista mai mult timp. Baza de machiaj sau crema hidratantă se alege întotdeauna în funcţie de tipul de ten.

Poţi avea o trusă completă de make-up cu doar câteva produse atent alese: crema hidratantă, concealerul, fondul de ten, gelul pentru sprâncene, mascara, balsamul colorat şi pensula multifuncţională.

Citește și