• Coreea de Sud va investi 9.400 de miliarde de woni (6,94 miliarde de dolari) în Inteligența Artificială.
  • Prin alocarea de investiții și a unui fond, Coreea de Sud intenționează să extindă în mod semnificativ cercetarea și dezvoltarea în domeniul cipurilor de Inteligență Artificială.
  • Yoon a stabilit ca obiectiv pentru Coreea de Sud să devină una dintre primele trei țări în domeniul tehnologiei A.I.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat marți că țara sa va investi 9.400 de miliarde de woni (6,94 miliarde de dolari) în Inteligența Artificială până în 2027, ca parte a eforturilor de a-și păstra poziția de lider mondial în domeniul cipurilor semiconductoare de ultimă generație, scrie CNN.

Anunțul, care include, de asemenea, un fond separat de 1.400 de miliarde de woni pentru a promova firmele de semiconductoare cu Inteligență Artificială, vine în contextul în care Coreea de Sud încearcă să țină pasul cu țări precum Statele Unite, China și Japonia, care acordă, de asemenea, un sprijin politic masiv pentru a consolida lanțurile de aprovizionare cu semiconductori pe propriul teritoriu.

Semiconductorii reprezintă o bază esențială a economiei sud-coreene bazate pe exporturi. În martie, exporturile de cipuri au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 21 de luni, ajungând la 11,7 miliarde de dolari, adică aproape o cincime din totalul exporturilor livrate de cea de-a patra economie asiatică.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Prin alocarea de investiții și a unui fond, Coreea de Sud intenționează să extindă în mod semnificativ cercetarea și dezvoltarea în domeniul cipurilor de Inteligență Artificială, cum ar fi unitățile de procesare neuronală artificială (NPU) și cipurile de memorie cu lățime de bandă mare de generație următoare, a declarat guvernul într-o declarație.

De asemenea, autoritățile sud-coreene vor promova dezvoltarea Inteligenței Generale Artificiale (AGI) de generație următoare și a tehnologiilor de siguranță care depășesc modelele existente.

Yoon a stabilit ca obiectiv pentru Coreea de Sud să devină una dintre primele trei țări în domeniul tehnologiei A.I., inclusiv al cipurilor, și să dețină o cotă de cel puțin 10% din piața mondială a semiconductorilor de sistem până în 2030.

De asemenea, Yoon a precizat că impactul cutremurului recent din Taiwan, un lider mondial în domeniul semiconductorilor, asupra companiilor sud-coreene a fost limitat deocamdată, dar a ordonat o pregătire temeinică în cazul unor incertitudini.

Citește și