• Un miner din Tanzania a devenit milionar peste noapte
  • Sainiu Laizer a vândut două bucăți de tanzanit, care erau cele mai mari găsite vreodată în țară
  • Minerul are 52 de ani și are patru soții

Îți fac cunoștință cu Sainiu Laizer, de patru ori soț și tată a 30 de copii, care le cei 52 de ani ai săi se poate considera un om norocos. Din Tanzania, miner de meserie, el a obținut 3,4 milioane de dolari pe cele două exemplare de tanzanit pe care le-a găsit și care au o greutate totală de 15 kilograme. Ambele pietre, care cântăresc 9,2 respectiv 5,8 kilograme, au depășit recordul anterior – o bucată de tanzanit de 3,3 kg.

„Vom avea o petrecere mare mâine“, a spus el fericit când a primit banii de la minister. Sainiu spune că va sacrifica una din vacile sale pentru a sărbători, plănuind să investească o parte din banii câștigați în comunitatea locală.

Uite ce planuri are: „Vreau să construiesc un centru comercial și o școală. Îmi doresc ridicarea unei școli în apropierea locuinței mele. Sunt mulți oameni săraci în jur care nu își permit să își trimită copiii la școală“. În plus, a mărturisit că banii nu îi vor schimba stilul de viață și că are de gând să continue să aibă grijă de cele 2.000 de vaci ale sale.

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Tanzanitul se găsește doar în nordul Tanzaniei și este una din cele mai rare pietre prețioase de pe pământ.