• Interesul românilor pentru asigurările de locuinţe a crescut semnificativ ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioadă, arată o nouă analiză realizată de UNSAR.
  • La începutul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuințe din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.
  • Deși cutremurul reprezintă unul dintre principalele riscuri identificate de români în legătură cu locuințele lor, la nivel național, doar 20% dintre acestea sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD.

Interesul românilor pentru asigurările de locuinţe a crescut semnificativ ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioadă, arată o nouă analiză realizată de UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Astfel, în medie, în ultimele 3 săptămâni a fost înregistrată o creştere de 170% a numărului de oferte emise pentru asigurările de locuinţe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut . Desigur, rămâne de văzut şi câte din aceste oferte se vor concretiza în perioada următoare în poliţe de asigurare. La începutul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuinţe din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.

Practic, deşi cutremurul reprezintă unul dintre principalele riscuri identificate de români în legătură cu locuinţele lor, la nivel naţional, doar 20% dintre acestea sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Totodată, doar 17% din locuinţele românilor beneficiază şi de o asigurare facultativă. Acestea se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
RO-ALERT ÎN TULCEA
TAIWANUL SE PREGĂTEȘTE DE TAIFUN
NE-AM EDIFICAT
FUSTA ȘI CUREAUA LATĂ