• 40% din cei care s-au apucat de alergat pe 1 ianuarie, nu s-au lăsat
  • Rezoluțiile de Anul Nou sunt un obicei vechi de 4.000 de ani
  • Ca să îți creezi un obicei, trebuie să îi setezi parametrii

Mă las de fumat, petrec mai mult timp cu familia, mă apuc de sport sau de cură de slăbire. Sau de amândouă. Sunt cele mai întâlnite rezoluții pentru Anul Nou. Propunerea de a face schimbări majore în viață începând de la 1 ianuarie coboară în istorie.

Profesorul Danny Weather, de la Universitatea Clemson din Statele Unite, a descoperit primele dovezi ale rezoluțiilor de Anul Nou cu 4.000 de ani în urmă. Sigur că ele s-au modificat de-a lungul timpului, însă schimbările făcute pe 1 ianuarie au mai multe șanse să și reziste în timp.

Danny Weather spune că a făcut un studiu în rândul celor care s-au apucat de alergat pe 1 ianuarie. Peste 40% dintre ei și-au continuat obiceiul de-a lungul anului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Oamenii simt presiunea de a-și urmări obiceiurile. Este un scop mai mare și oamenilor le place să își îndeplinească scopurile. Ce faci în fiecare zi este un obiectiv pe termen scurt, să îți menții un obicei, este un obiectiv pe termen lung și oamenii sunt motivați.

Când începi să îți creezi un obicei, trebuie să definești tipul de comportament. De exemplu, să alergi cel puțin 1,5 km, îți setezi acest parametru pe comportament și trebuie să faci asta în fiecare zi. Acum, oricine își poate stabili un obiectiv care i se potrivește. Nu toată lumea definește obiceiul de a alerga în același mod, dar, într-un fel sau altul, trebuie să ai parametri pentru acel comportament.

Citește și