• Rolex lansează primul curs de formare profesională, chiar la sediul din Dallas.
  • În Statele Unite, numărul școlilor de ceasornicărie a scăzut cu 75% în ultimii 20-30 de ani.
  • Patek Phillipe au lansat un astfel de curs în urmă cu 10 ani, chiar și Academia Română de Ceasornicărie a avut o astfel de inițiativă în 2022.

Rolex lansează primul curs de formare profesională, chiar la sediul din Dallas. Vei avea ocazia să înveți de la cei mai buni și să descoperi multe lucruri interesante.

E vorba de 18 luni de training-uri desfășurate la noul sediu al celor de la Rolex, în Texas, prin care participanții vor învăța practic secretele din spatele unora dintre cele mai scumpe și impresionante ceasuri din lume. Organizatorii vor o abordare cât mai holistică, ceea ce înseamnă că pun preț foarte mare pe înțelegerea întregului proces de creație a ceasurilor, de la design până la manopera propriu-zisă. 6 luni din întregul program sunt dedicate exclusiv punerii în funcțiune a modelelor Rolex.

Iar la final, participanții vor da un examen chiar la sediul principal din Elveția, din Geneva, unde absolvenții vor deveni eligibili pentru ocuparea locurilor de muncă în filialele din SUA, Canada. Nu sunt singurii care au avut astfel de inițiative. Patek Phillipe au lansat un astfel de curs în urmă cu 10 ani, chiar și Academia Română de Ceasornicărie a avut o astfel de inițiativă în 2022.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

De ce a creat Rolex un astfel de curs

Forța de muncă în domeniul ceasornicăriei a scăzut mult. În Statele Unite, numărul școlilor de ceasornicărie a scăzut cu 75% în ultimii 20-30 de ani, iar asta s-a întâmplat odată cu creșterea în popularitate a ceasurilor mecanice care i-a obligat pe ceasornicari să repare din ce în ce mai multe modele existente, în loc să creeze altele noi.

Citește și