• Capitala și Oltenia sunt regiunile cu cea mai mare speranță de viață din România.
  • În Moldova, cifrele sunt sub media națională, departe de media europeană.
  • În regiunea de nord-est, speranța totală de viață, femei și bărbați, este de 72 de ani.

Suntem la coada clasamentului european în ceea ce privește speranța de viață. Femeile sunt mai longevive. Trăiesc, în medie, cu 7 ani mai mult decât bărbații români. Capitala și Oltenia sunt regiunile cu cea mai mare speranță de viață din România.

Românii trăiesc, în medie, 72,8 ani, sub media UE, care este de 80 de ani. Femeile sunt mai longevive, dar această tendință există în toată Europa. În România, speranța de viață la femei este de 76,6 ani, iar la bărbați de 69 de ani. Cea mai bună calitate a vieții este în regiunea București-Ilfov, unde femeile trăiesc în medie 77 de ani, iar bărbații 70 de ani.

În Moldova, cifrele sunt sub media națională, departe de media europeană. În regiunea de nord-est, speranța totală de viață, femei și bărbați, este de 72 de ani. Clasamentul ţărilor membre ale UE după speranţa de viaţă este condus de ţări precum Spania, Suedia şi Italia, care au o speranţă de viaţă medie de peste 83 de ani. Specialiștii sunt de părere că factorii socio-economici, stilul de trai, dar și lipsa de educație influențează durata vieții.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și