• Echipa României ia argintul la Olimpiada Internațională de Gastronomie.
  • Olimpiada Artei Culinare este cel mai prestigios concurs internațional de gătit din lume.
  • 17 bucătari din România au gătit într-o bucătărie cu pereți transparenți, pentru a fi văzuți.

Echipa de Bucătari Seniori a României câștigă două medalii de argint la Olimpiada Artei Culinare. Este vorba de cel mai prestigios eveniment din universul gastronomic și are loc, o dată la patru ani, în orașul Stuttgart din Germania. La ediția din acest an, au participat 1200 de bucătari și patiseri din 76 de țări.

Cu ce preparate au fost surprinși jurații?

„Au fost două probe. La Chef Table am avut finger food, un platou cu două tipuri de pește, la partea de carne am avut vițel. Pentru desert am folosit mult miez de nucă și prune. La Proba Națiunilor am avut 110 invitați care trebuiau serviți cu un starter pe bază de pește și diferite garnituri pe care le-am făcut. Am avut vițel cu ciuperci champignon, ceapă murată și gem de prune, un sos din hribi și sos brun. La desert am avut ceva pe bază de ciocolată, biscuiți, prune și înghețată”, a declarat bucătarul chef Marian Zăncianu, pentru Aleph News.

Evoluează România din punct de vedere gastronomic?

„Evoluția se vede mult de la un an la altul. Acum patru ani am obținut doar o mențiune și bronzul. Acum eram foarte aproape să luăm aurul. Au fost câteva greșeli, după câteva ore ne-am pierdut din concentrare. Sunt mici detalii care te fac să pierzi aurul”, a mai adăugat acesta.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și: