• INS: Sunt 3,97 mil. oameni cu vârsta peste 65 ani și 3,11 mil. cu vârsta mai mică de 14 ani.
  • Populaţia vârstnică a României a depăşit cu peste 27% populaţia tânără.
  • George Butunoiu: „Îmbătrânirea demografică e, totuși, o șansă în plus în fața unor schimbări prea riscante și cu totul imprevizibile”.


România se confruntă cu o criză demografică din ce în ce mai profundă, cu o populație îmbătrânită care depășește generația tânără. Numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani este de aproximativ 3,97 milioane, în timp ce populația de tineri cu vârsta mai mică de 14 ani a fost de 3,11 milioane, potrivit INS.

„Fenomenul de îmătrânire demografică s-a accentuat. Orice generație nouă aduce schimbări într-o societate, evident. Instinctiv, aproape toți oamenii sunt programați mental să considere că o schimbare într-o societate e o schimbare în bine. Gândiți-vă numai la sloganurile campaniilor electorale care, toate, promit o schimbare. Or, acum pare să fie prima dată în istoria (consemnată) de 2000 de ani a omenirii când unii au început să se teamă de schimbările pe care le-ar putea aduce noile generații – cel puțin în civilizația Occidentală. Și să spună, așadar, că îmbătrânirea demografică e, totuși, o șansă în plus în fața unor schimbări prea riscante și cu totul imprevizibile”, a declarat George Butunoiu, sociolog, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE