• Oatzempic este o băutură amestecată pe bază de ovăz, formată dintr-o jumătate de cană de fulgi de ovăz, o cană de apă, sucul de la o jumătate de lime și un strop de scorțișoară.
  • Oamenii de pe internet participă la ceea ce se numește „Provocarea de 30 de zile Oatzempic”.
  • Ei consumă preparatul zilnic timp de o lună pentru a vedea dacă ajută la pierderea în greutate.

TikTokerii au venit cu ceea ce ei pretind a fi o versiune complet naturală a metodei neoficiale de slăbire – oatzempic, scrie The Independent.

De la Amy Schumer la Rebel Wilson, celebritățile au ieșit încet-încet în față, recunoscând că au folosit Ozempic fie pentru a pierde, fie pentru a-și menține greutatea. Acum, a apărut o nouă tendință în materie de nutriție, oatzempic.

Potrivit TikTok, oatzempic este o băutură amestecată pe bază de ovăz, formată dintr-o jumătate de cană de fulgi de ovăz, o cană de apă, sucul de la o jumătate de lime și un strop de scorțișoară. Oamenii de pe internet participă la ceea ce se numește „Provocarea de 30 de zile Oatzempic”, în cadrul căreia consumă preparatul zilnic timp de o lună pentru a vedea dacă ajută la pierderea în greutate.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Similar cu beneficiile Ozempic pentru persoanele cu diabet, ovăzul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, potrivit Healthline. Mai mult decât atât, consumul de ovăz sau fulgi de ovăz poate fi foarte sățios datorită conținutului ridicat de fibre.

@moin_aloha Heute habe ich mit Oatzempic gestartet. Ich bin gespannt, ob ich damit ebenfalls so tolle Resultate erzielen kann ☺️ Geschmacklich absolut trinkbar. Ihr benötigt: 1 Cup Wasser 1/2 Cup Haferflocken Zitronen- oder Limettensaft (1-2 EL) Prise Zimt Alles gut miteinander mixen und fertig #oats #oatzempic #abnehmen #abnehmmotivation #foryou #fyp #weightloss #pco #pcos #pcosweightloss #rezept #recipe #rezepteideen ♬ Little Things – Adrian Berenguer

„În primele două zile, vă veți simți extrem de sătui și acest lucru vă va reduce foamea”, a susținut utilizatorul TikTok @fred_ddy92 în videoclipul din 3 aprilie, a 24-a zi a provocării lor. Consumatorul oatzempic a avertizat că băutura nu trebuie folosită ca înlocuitor de masă, deși te poate face să te simți sătul. De asemenea, el a menționat că nu se bazează doar pe băutură pentru a vedea rezultate, ci o echilibrează cu „postul și antrenamentul în fiecare zi”.

Healthline afirmă: „Nu este o băutură care să nu fie prea bună: Consumul de alimente sățioase vă poate ajuta să mâncați mai puține calorii și să pierdeți în greutate. Prin întârzierea timpului necesar stomacului pentru a se goli de alimente, beta-glucanul din fulgii de ovăz poate crește senzația de sațietate”.

Conform unui reportaj Today despre tendința oatzempic, băutura reprezintă un total de 140 de calorii, mai puțin decât cantitatea standard dintr-o masă, între 200 și 700 în funcție de momentul zilei.

„Prin urmare, consumul de oatzempic ca înlocuitor de masă are ca rezultat un deficit caloric și poate cauza pierderea în greutate”, a declarat pentru Today Natalie Rizzo, un dietetician din New York City.

Cu toate acestea, Rizzo a adăugat că „reducerea drastică a caloriilor cauzează adesea foame extremă și supraalimentare, ceea ce poate împiedica eforturile de pierdere în greutate” și a reiterat că nu există o „băutură sau un aliment miraculos” care să provoace „în mod magic” pierderea în greutate.

Citește și