• Ora ideală pentru mic dejun este ora 08:00, arată un nou studiu.
  • Orele la care iei mesele pot influența sănătatea cardiovasculară.
  • Cina luată înainte de ora 21:00 poate să scadă riscul de AVC cu 28%.

Cum mănânci, așa trăiești. Orele la care iei mesele pot influența semnificativ sănătatea cardiovasculară, arată un nou studiu făcut de cercetătorii francezi. Cel mai bine este să mănânci mic dejunul la ora 8 în loc de ora 9; riscul de a face infarct scade cu 6%.


În plus, consumul cinei înainte de ora 9 seara a redus cu 28% riscul bolilor cerebrovasculare, în special riscul de AVC la femei. Studiul, făcut pe un număr de peste 100.000 de persoane, în special femei cu vârsta medie de 42 de ani, a subliniat importanța ”crononutriției” adică relația dintre momentul meselor, ritmurile circadiene și sănătate. Tot din studiu reiese că fasting-ul ajută la o stare de sănătate bună.

Succesul nu vine mereu la pachet cu cele mai sănătoase obiceiuri. Sam Altman, CEO ChatGPT, spune că mănâncă mic dejunul foarte rar și că preferă să bea o cană mare de cafea imediat după ce s-a trezit. În schimb, Altman postește câte 15 ore în majoritatea zilelor, mănâncă puțin la cină și nu bea alcool înainte de somn, scrie Business Insider.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Citește și