- Un studiu academic a demonstrat faptul că încălzirea globală poate afecta natalitatea
- Participanții cu vârste între 27 și 45 de ani nu se simt încrezători să aducă pe lume un copil
Un studiu academic ce explorează pentru prima dată legătura dintre schimbarea climei și natalitate demonstrează că cei îngrijorați de încălzirea globală și de criza climatică în plină desfășurare decid să nu mai facă copii, teama lor fiind că urmașii ar trebui să se lupte cu o apocalipsă climatică, scrie The Guardian.
Studiul a vizat 600 de participanți cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, iar 96% dintre participanți au spus că sunt extrem de îngrijorați de bunăstarea potențialilor viitori copii. O participantă de 27 de ani la studiu le-a spus cercetătorilor: „Simt că nu pot aduce cu o conștiință curată pe lume un copil și să îl forțez să supraviețuiască în ceea ce ar putea deveni o lume cu condiții apocaliptice”.
Aceste opinii și păreri sunt bazate pe o evaluare pesimistă a impactului încălzirii globale asupra Terrei. Un alt respondent al cercetării a spus că viitoarele condiții ar putea „rivaliza cu Primul Război Mondial și teroarea răspândită”.
O altă categorie de respondenți, cei care sunt deja părinți, spun că regretă alegerea făcută. Un copil este considerat un factor accelerant al dezastrului climatic, un om producând de-a lungul vieții amprente de carbon care pot înrăutăți situația.
„Temerile legate de amprenta de carbon a copiilor tind să fie abstracte și fără argumente. Cu toate acestea, temerile sunt adânc înrădăcinate și pline de încărcătură emoțională. În unele momente era dureros să parcurgem răspunsurile studiului – unii oameni și-au deschis cu adevărat inima”, a spus Matthew Schneider-Mayerson, conducătorul studiului de la Yale-NUS College din Singapore.