• I. Roy Cohen a împlinit 101 ani în octombrie.
  • Fostul director general a declarat că ambiția și proiectele sale la pensie au dus la o viață mai lungă.
  • Printre sfaturile sale de sănătate se numără consumul de pește și legume proaspete și parcurge zilnic circuite în jurul casei sale.

Când I. Roy Cohen s-a născut în 1922, casa de la fermă a părinților săi nu avea apă curentă sau electricitate. O sobă cu lemne din bucătărie încălzea întreaga proprietate, iar ca toaletă exista o toaletă exterioară. Era greu de la o zi la alta”, a declarat Cohen, un imigrant din a doua generație la New York, pentru Business Insider.

Dar educația sa l-a motivat să țintească sus. Îmi amintesc că am cărat găleți de apă la cotețele găinilor, câte una în fiecare mână”, a spus el.

Fii ambițios

Cohen a spus că a plecat de la zero” pentru a deveni director executiv. El și-a asumat riscuri în cariera sa, cum ar fi trecerea de la cercetare la un rol în publicitate la prima sa companie de medicamente, deși nu avea nicio experiență în acest domeniu.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Cohen și-a petrecut cei 55 de ani de carieră la trei companii, culminând cu rolul său de CEO.
A călătorit în toată lumea – pentru afaceri și plăcere – înainte de a se pensiona la 81 de ani.

Ideea de pensionare anticipată este oribilă pentru mine”, a spus el despre faptul că a lucrat aproape șase decenii. Este împietrire”.

El a spus că secretul unei cariere împlinite – și al longevității în general – include ieșirea din zona de confort. Dacă îți dorești ceva suficient de mult, dacă simți că ceva nu este în regulă și ai nevoie de o schimbare, vei găsi o cale”, a adăugat el.

Lucrează la relații

Cohen, care a avut șapte frați și surori, a spus că a învățat să se înțeleagă cu alți oameni”, adesea din necesitate.

Copilăria sa s-a învârtit în jurul relațiilor cu frații săi.

Nu ai de ales decât să-ți dai seama cum să rămâi stabil”, a spus el. Dacă trăiești cu o grămadă de alți oameni, nu poți continua sălbatic și egoist ca și cum ai fi singura persoană din familie.”

Prima sa căsătorie a fost anulată după mai puțin de un an. A fost trist, a spus el, dar experiența l-a ajutat să reconsidere ideea unui partener de viață. Am fost precaut în privința unui nou angajament”, a spus el, adăugând că a găsit femeia potrivită” în cea de-a doua soție a sa, Joan, o profesoară, care a murit în urmă cu șase ani, la 83 de ani.

A durat ceva timp să ne adaptăm unul la celălalt, dar, ca toate lucrurile, trebuie să lucrezi la asta”, a spus Cohen. Nu este bine dacă te îndrepți pe o cale negativă fără să comunici cum trebuie”.

El i-a îndemnat pe cei mai tineri să facă același lucru. Ar trebui să vă păstrați mintea deschisă și să ascultați punctul de vedere al celeilalte persoane”.

Urmați dieta mediteraneană și mergeți zilnic pe jos

Cohen crede că longevitatea sa are un element genetic. Tatăl și mama sa au murit la 86 și, respectiv, 90 de ani.

Cu toate acestea, el a spus că au existat câteva reguli simple pe care le-a urmat de-a lungul vieții sale.

În vârstă de 101 ani, el a spus că singurele sale probleme de sănătate au fost legate de prostată și că este un adept al dietei mediteraneene, populară printre directorii bogați precum Jeff Bezos, care a mâncat celebru caracatiță la micul dejun”. Milionarul biohacking tech Bryan Johnson urmează, de asemenea, aspecte ale dietei și își vinde propriul ulei de măsline longevitate”.

Deși dieta este îndrăgită de cei bogați care caută longevitatea, ea prezintă ingrediente relativ accesibile și ușor de preparat. Cohen evită alimentele procesate și carnea în favoarea peștelui proaspăt, a legumelor și a uleiului de măsline.

Dacă vreau o gustare, ronțăi o bucată de conopidă, un morcov sau un ardei roșu”, a spus Cohen. Mănânc multă varză și salată”.

Păstrați-vă creierul agil

Centenarul a spus că își sorta actele pentru a-și pregăti declarația de impozit pe care contabilul o va depune în aprilie.

Țin evidența tuturor finanțelor mele”, a spus el. Mă ocup de toate detaliile înainte ca acestea să apară. Îmi menține mintea în formă”.

El a spus că are în permanență un proiect în desfășurare”. Cel mai recent, a refăcut aleea și acoperișul casei sale și a instalat iluminat în copaci.

Faptul că sunt ocupat mă face fericit”, a spus fostul CEO. El a spus că este important să întreținem o atitudine pozitivă odată cu vârsta.

Oamenii permit ca lucrurile care nu sunt atât de importante să îi tragă în jos”, a spus el. Dar nu-ți poți permite să fii supărat sau gelos tot timpul”.

Citește și