• ​O pictură murală a artistului Christian Guemy a apărut în centrul Kievului pe o clădire administrativă.
  • Pictura îl înfățișează pe Oleksandr Matsievski, un prizonier de război care a strigat „Slava Ucrainei” înainte de a fi executat de forțele ruse pe 30 decembrie 2022.
  • Înainte de invazia rusă, Oleksandr Matsievskyi lucra ca electrician în Kiev.

​O pictură murală a artistului stradal francez Christian Guemy, cunoscut sub pseudonimul C215, a apărut în centrul Kievului pe o clădire administrativă a Radei Supreme, a anunțat sâmbătă parlamentul ucrainean pe Facebook, scrie CNN.

Dar aceasta nu a fost prima lucrare a lui Guemy în Ucraina, au precizat autoritățile.

Acestea au precizat că el a realizat anterior artă stradală în alte locuri, precum Liov și Zhytomyr, precum și în locurile eliberate din regiunea Kiev, cum ar fi Bucea, Hostomel și Irpin.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pictura murală îl înfățișează pe Oleksandr Matsievski, un prizonier de război care a strigat „Slava Ucrainei” înainte de a fi executat de forțele ruse pe 30 decembrie 2022. Videoclipul execuției a apărut și a stârnit indignare în întreaga țară.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acordat postum lui Matsievski titlul de Erou al Ucrainei mai târziu în martie.

A luptat aproape de Soledar

Potrivit Direcției Forței de Apărare Militară „Nord” a Forțele Armate ale Ucrainei, la 30 decembrie 2022, Matsievskyi, împreună cu patru camarazi, s-a angajat în luptă cu forțele rusești în apropiere de Soledar.

Întăririle nu au reușit să pătrundă până la poziția lor din cauza focului continuu de mortiere și a focului puternic de arme de calibru mic, a precizat Brigada 119 de Apărare Teritorială Separată.

Nu se cunosc mai multe detalii despre această bătălie, în special, cum anume a ajuns Matsievskyi prizonier de război. Camarazii săi de arme au fost fie uciși, fie au dispărut.

Înainte de invazia rusă, Oleksandr Matsievskyi lucra ca electrician în Kiev. După începerea războiului, el s-a oferit voluntar pentru apărarea teritorială a orașului Nijin din regiunea Cernihiv.

Citește și

Partea secretă și sacră a încoronării va fi ascunsă sub un paravan artizanal. Ce se va întâmpla în acele momente la ceremonie

STUDIU. Oamenii de știință spun că extratereștrii ne-ar putea contacta în 2029. Cum explică această posibilitate

Nici persoanele decedate nu sunt în siguranță în Pakistan. Cadavrele femeilor trebuie protejate pentru a nu fi violate