• 90% din români cred că vor găsi casa potrivită lor.
  • Pentru 60% dintre români, comunicare în relație se face ușor.
  • Una din cele mai mari provocări pentru cuplu este să stabilească bugetul.

Un sondaj realizat de Storia și OLX Imobiliare arată că 82% dintre români care își caută locuință cred că e mai ușor să cumpere în cuplu, iar 90% cred că vor găsi casa potrivită pentru ei.

Dintre cei care au răspuns, 60% spun că le e ușor să comunice în cuplu și doar pentru 13% e mai greu. Restul nu fac diferența.

Întrebați cât de ușor e să găsească o proprietate care sa-i satisfacă pe ambii parteneri, 43% spun că este ușor și 27% ca este dificil. Una din cele mai mari provocări pentru cuplu este să stabilească bugetul, unui sfert dintre respondenți îi este greu să decidă suma finală, și tot un sfert se chinuie să găsească zona potrivită.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cine plătește pentru casă? Peste 60% aleg să împartă cheltuielile în mod egal, 19% plătesc proporțional cu câștigurile financiare iar în 20% din cazuri plătește doar unul dintre parteneri.

Comunicarea în cuplu devine mai dificilă odată cu vârsta, arată studiul. La generațiile Z, Y și X, comunicarea este dificilă pentru 12% din respondenți, dar pentru Baby Boomers, cei născuți intre 1945 si 1970, procentul este de 26% înțelegere.

Ca tip de finanțare preferat, 65% din generația Z și Y preferă să cumpere o locuință prin credit bancar, iar din generația X, doar 40% vor credit. Și cum vârsta inseamnă economisire, 83% dintre Baby Boomers preferă să plătească integral, fără ajutor de la bancă.

42% dintre Baby Boomers spun că doar unul din parteneri face compromisuri, iar 61% afirmă că unul din ei se implică mai mult în căutarea unei locuințe. În schimb, 70% din generațiile tinere fac compromisuri în mod egal, la fel și cheltuielile. La Baby Boomers, doar unul dintre parteneri plătește.

Citește și: