• În anii ce urmează, boomerii vor începe să-și părăsească reședința pe măsură ce mor sau se vor muta în aziluri de bătrâni.
  • Unii economiști au prezis că americanii îmbătrâniți vor lăsa milioane de case în joc.
  • Milenialii vor avea de câștigat pe o parte , dar vor depăși cu mult vârsta obișnuită pentru cumpărătorii începători.

Baby boomers domină piața imobiliară din America. Membrii generației „Me” dețin proprietăți imobiliare din SUA în valoare de aproape 19 trilioane de dolari, mai mult decât dublul sumei deținute de millennials și cu aproximativ 5 trilioane de dolari mai mult decât generația X.

Până în 2040, populația persoanelor în vârstă de peste 80 de ani va fi de 2 ori mai mare decât în prezent, potrivit proiecțiilor Biroului de Recensământ. În anii ce urmează, boomerii vor începe să-și părăsească reședința pe măsură ce mor sau se vor muta în aziluri de bătrâni.

Unii economiști au prezis că americanii îmbătrâniți vor lăsa milioane de case în joc și asta va reduce prețurile și va debloca oportunități pentru generațiile mai tinere. Milenialii vor avea de câștigat pe o parte, dar vor depăși cu mult vârsta obișnuită pentru cumpărătorii începători. După toate problemele lor economice, ei se vor confrunta în continuare cu o piață imobiliară turbulentă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Nicio generație nu a modelat piața imobiliară modernă mai mult decât baby boomers. În ciuda eforturilor numeroase de a prognoza mișcările sale, industria imobiliară este extrem de imprevizibilă. Gen Z au un început mai puternic în călătoriile lor de cumpărare a casei decât au făcut-o generațiile anterioare. O  analiză de la Redfin a constatat că 30% dintre tinerii de 25 de ani și-au luat casa în 2022, comparativ cu o rată de 27% pentru generația X. Redfin a descoperit că 62% dintre cei de 40 de ani își dețin casa în 2022, în scădere față de o rată de 69% pentru boomers la aceeași vârstă.

Trecerea boomerilor nu va avea un efect simplu pentru că nu toți membrii generațiilor următoare vor dori să trăiască acolo unde baby boomers s-au stabilit. Multe dintre aceste case vor necesita renovări pentru a atrage cumpărătorii mai tineri.

Citește și