• Deși Siri nu este la fel de avansat ca ChatGPT și alte sisteme de inteligență artificială, are totuși o mulțime de funcții utile și ascunse.
  • Siri poate face lucruri precum repornirea iPhone-ului, traducerea unor fraze, aflarea locului unde ați parcat mașina, afișarea de imagini de pe internet și accesarea parolelor iCloud salvate, printre alte sarcini.
  • Cunoașterea acestor funcții ar putea schimba modul în care îți folosești iPhone-ul, iPad-ul, Apple TV-ul sau orice alt dispozitiv Apple care are Siri.

Dacă dețineți un dispozitiv Apple, v-ați întâlnit, fără îndoială, cu asistentul său de inteligență artificială, Siri. Îl puteți utiliza pentru tot felul de funcții excelente care vă simplifică viața de zi cu zi. Multe dintre funcțiile lui Siri sunt evidente: puteți trimite mesaje text, puteți suna persoane, puteți reda muzică și puteți face tot felul de alte lucruri. Dar asistentul Apple are câteva funcții mai puțin vizibile, ascunse sub suprafață, scrie Pocket-lint.

Siri îți poate reporni iPhone-ul

Să presupunem că iPhone-ul dvs. trebuie repornit din orice motiv. În acest caz, puteți încerca să vă amintiți ce buton de volum și ce buton lateral trebuie să apăsați simultan pentru ca acest lucru să se întâmple sau puteți cere lui Siri să repornească dispozitivul cu comanda Restart my phone. Siri vă va cere să confirmați că doriți să reporniți dispozitivul. Odată ce confirmați prin Da, asistentul vă va trimite dispozitivul prin procesul de repornire, rezolvând orice ciudățenie cu care se confruntă telefonul dvs. în prezent.

Folosiți Siri pentru a traduce cuvinte sau fraze

Siri este un partener de comunicare puternic dacă știți cum să îl folosiți. Asistentul Apple poate traduce aproape orice frază dintr-o limbă în alta. De exemplu, puteți spune: „Tradu: unde este cea mai apropiată bibliotecă? în franceză”, iar acesta va afișa traducerea pe ecran și o va spune cu voce tare.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Siri îți poate găsi mașina parcată

Să spunem că vă aflați într-un oraș necunoscut și că ați căutat un loc de parcare. Mergeți pe jos pe distanța rămasă până la destinație și vă dați seama că nu v-ați notat în niciun fel unde ați parcat. Sunteți obligat acum să vă plimbați printr-un oraș necunoscut până când veți da peste mașina dumneavoastră? Nu, folosiți comanda Siri: obțineți indicații către mașina mea, iar Siri va folosi datele disponibile pentru a vă ajuta să vă întoarceți la mașina parcată.

Spuneți-i lui Siri să vă reamintească de ceva

Siri este mai inteligent decât ați putea crede. Asistentul se folosește de context pentru a-și da seama ce vreți să spuneți, pe baza a ceea ce este afișat în acel moment pe ecranul telefonului sau al tabletei dvs. Ca atare, puteți spune „Amintește-mi de asta”, iar asistentul va crea un memento cu privire la ceea ce se află în acel moment pe dispozitivul dvs., fie că este vorba despre un mesaj text, un site web sau orice altă aplicație compatibilă.

Folosiți Siri pentru a arunca niște zaruri digitale

Funcția de rostogolire a zarurilor pare să fi fost redusă, deoarece înainte puteai să-i spui lui Siri să arunce zaruri de dimensiuni diferite, dar acum se pare că nu mai poate arunca decât două zaruri cu șase fețe cu această comandă.

Cereți-i lui Siri să vă arate fotografii de pe web

Siri vă poate arăta rapid și ușor imagini cu aproape orice vă puteți gândi. Poate face acest lucru dacă doriți să vedeți fotografii cu un anumit tip de câine sau cu mașina dvs. preferată. Tot ce trebuie să faceți este să spuneți „Arată-mi poze cu [ceva]”, iar acesta va încărca o grilă de imagini de pe web, permițându-vă să atingeți oricare dintre ele pentru a le vedea la dimensiune completă.

Spune-i lui Siri să caute și să îți arate o parolă

Dacă folosiți iCloud pentru a vă stoca parolele, îi puteți cere să caute și să vă arate o parolă în câteva secunde. De exemplu, ai putea spune „Arată-mi parola Apple.com”, iar Siri va încărca partea de Parolă din Setări, îți va scana FaceID sau îți va cere PIN-ul pentru a se asigura că ești chiar tu, iar apoi îți va arăta pagina pentru Apple.com din lanțul de parole iCloud.

Citește și