• A.I pe piața muncii este subiectul dezvoltat la Davos.
  • Adrian Negrescu: „Trebuie să ne pregătim și să anticipăm revoluția industrială”.
  • România a pornit lent în cursa de digitalizare a pieței muncii și de dezvoltare a A.I.

În cea de-a treia zi de dezbateri la Davos, liderii mondiali discută despre impactul inteligenței artificiale în contextul noilor tendințe apărute pe piața muncii. Tema dezbaterii se axează pe faptul că potențialul acesteia este dependent de deciziile fiecărui lider politic, CEO sau angajat. Ce schimbări va aduce integrarea inteligenței artificiale în piața muncii din următorii ani?

Cum a influențat până acum A.I. dinamica pieței muncii?

„Urmează o adevărată revoluție economică. Este o schimbare ca va reseta tot ce înseamnă mecanisme economice. A.I va juca un rol foarte important. Va afecta joburile oamenilor pentru că A.I va face ca tot ceea ce înseamnă angrenaje economice să funcționeze mai bine și mai eficient. Este o revoluție industrială pe care va trebui să o anticipăm”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic, pentru Aleph News.

Ce șanse avem să ne relansăm în această cursă a digitalizării pieței muncii?

„România se află încă în zona manufacturieră. Lucrurile se schimbă iar România ar trebui să facă pași înainte. Se fac multe investiții în A.I, în zona privată, nu și la stat. Va afecta modul în care facem marketing, vânzări și modul în care de desfășurăm relația cu autoritățile”, a mai adăugat acesta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Citește și