• ChatGPT și DALL-E 3 nu vor putea fi folosite pentru scopuri politice.
  • ChatGPT va direcționa alegătorii către site-uri recunoscute.
  • Microsoft, Sony, Adobe, Nikkon și Canon se aliază împotriva fake-ului.

După ce-a umplut internetul cu fake-uri, Inteligența Artificială declară război dezinformării. OpenAI anunță lansarea unor instrumente de combatere a dezinformării înainte de alegerile de anul acesta prin care va trece aproape jumătate din populația lumii. Compania spune că nu va permite utilizarea ChatGPT și a generatorului de imagini DALL-E 3, pentru scopuri politice.

Și că a învățat multe din alegerile precedente din America. Dacă va fi întrebat despre alegerile americane, ChatGPT va direcționa alegătorii către site-uri recunoscute. La această inițiativă au subscris și alte mari companii din big tech.

Microsoft, Sony, Adobe, Nikkon și Canon vor să constituie Coaliția pentru Proveniența și Autenticitatea Conținutului. Google și Meta au anunțat deja de anul trecut inițiative pentru a reglementa utilizarea Inteligenței Artificiale în campaniile politice. Dezinformarea este și una din temele de discuție la Forumul Economic Mondial de la Davos. Pentru că folosirea Inteligenței Artificiale ar putea „submina legitimitatea guvernelor nou alese”.

Recomandări

UE COOPEREAZĂ CU MOLDOVA
FLACĂRA OLIMPICĂ AJUNGE LA CANNES
CÂȚI BANI FACI DIN YOUTUBE
PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE

Citește și