• Răzvan Ionaşcu şi-a amenajat birou în apartament şi are tendinţa „să uite de el“ la muncă
  • De 5 luni nu mai merge la sală, aşa că îşi descarcă energia făcând sport în pădure
  • Patronii îi permit să se învoiască de la job, cu condiţia să recupereze orele seara sau în altă zi
  • Ca să faci faţă stresului e bine să iei o pauză de 5 minute la fiecare 50 de minute de concentrare, spun psihologii

Răzvan Ionaşcu locuieşte în Braşov. De 4 luni lucrează de acasă şi va mai dura până când se va întoarce la birou. Programul lui este de la 9 la 18, cu o ora pauză, dar se învoieşte de la şefi când are nevoie de relaxare şi face drumeţii sau se dă cu mountainboard-ul prin pădure. Se întoarce la laptop mai creativ şi se concentrează mai uşor. În funcţie de nevoi, colegii săi pot alege să lucreze în intervalul 7 – 16 sau 10-19.

Dacă vrei să nu ajungi la burnout şi să te poţi concentra la job ar fi bine să faci o scurtă pauză de 5-10 minute după 50 de minute de muncă. Poţi opta pentru câteva exerciţii de stretching, o plimbare afară sau să asculţi muzică relaxantă.

Răzvan Ionaşcu, IT-ist: „Putem să ne învoim oricând avem nevoie, cu condiţia să recuperăm în altă zi când este mai mult volum de muncă. Mi-am stabilit un program dimineaţa, chiar dacă lucrăm de acasă totuşi ne spălăm, facem duş, ne îmbrăcăm, ne-am amenajat birouri în casă unde avem doar laptopul şi ce avem nevoie pentru muncă. Am făcut asta ca să putem delimita spaţiile mental, când suntem la muncă suntem la muncă, când am terminat programul, am terminat programul şi ne ajută foarte mult să ne menţinem sănătoşi“.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Reporter: Cât de important este pentru tine să ai acest program la care poţi jongla?

Răzvan: „Este foarte important, programul meu este la 9 la 18. Atunci majoritatea instituţiilor sunt închise şi este important să pot să  mă învoiesc de la muncă dacă am nevoie de o programare la clinică sau ceva la finanţe. Mă ajută să păstrez un echilibru între muncă şi sănătate, confort şi timp liber. După plimbarea aceasta mă întorc la muncă, mă simt mult mai energic“.