• Europarlamentarii au luat parte la o perioadă de probă a programului „adu-ți câinele la birou”.
  • Oficialii nu au voie să aducă decât câte un câine, iar aceștia trebuie ținuți în lesă.
  • Pe lângă cei 11 câini de atac interziși, există și o listă de câini care nu sunt recomandați pentru că „îi neliniștesc pe colegi”.

Europarlamentarii au luat parte la o perioadă de probă a programului „adu-ți câinele la birou”. Majoritatea raselor au fost aprobate, însă alte 30 nu au putut fi aduse. Aici, desigur, ne referim la
rasele de câini care sunt considerate agresive.

Comisia a pus la dispoziția angajaților 5 pagini de orientări înainte de perioada de probă. „Cercetările arată că interacțiunea cu câinii poate reduce stresul și anxietatea și crește starea de bine”, se arată în document. Dar adaugă că angajații care sunt alergici la câini sau care se simt inconfortabil ar trebui „să ia în considerare posibilitatea de a lucra de acasă (dacă este cazul)”. În afară de reducerea stresului și a anxietății în rândul funcționarilor publici din UE, obiectivele declarate sunt „de a contribui la atractivitatea instituției”. Oficialii nu au voie să aducă decât câte un câine, iar aceștia trebuie ținuți în lesă. Și, desigur, părerile au fost împărțite.

Pe lângă cei 11 câini de atac interziși, există și o listă de câini care nu sunt recomandați pentru că „îi neliniștesc pe colegi”. Aceasta include ciobăneștii germani și dobermanii. Și, evident, rasele foarte mari, cum ar fi ciobănescul sau câinii lup au fost interzise.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Citește și