• Trigger, supranumit „Dogfather”, a născut 323 de căței în timpul carierei sale de câine ghid pentru organizația caritabilă Banbury Guide Dogs.
  • Organizația caritabilă speră că fiul său, Billy, va continua moștenirea lui Trigger și va contribui la creșterea și instruirea noilor câini-ghid.
  • Puii săi au contribuit la formarea de parteneriate internaționale pentru câini-ghid.

Un câine ghid care a a devenit tatăl a peste 300 de căței se retrage din activitatea caritabilă, scrie BBC.

Trigger, vedeta Banbury Guide Dogs’, supranumit „Dogfather”, s-a retras din programul de reproducere al organizației caritabile după ce a ajutat la nașterea unui număr total de 323 de căței.

Golden Retriever-ul în vârstă de nouă ani a fost tatăl a 39 de pui, inclusiv unul în 2021 cu 16 căței, ceea ce a reprezentat un număr record pentru Guide Dogs.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Organizația caritabilă speră că fiul său Billy ar putea continua moștenirea lui Trigger.

Guide Dogs a declarat că progenitura lui Trigger a adus „independență” și „încredere” în viețile persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere din întreaga Marea Britanie, inclusiv din Londra, Glasgow, Cardiff și Insula Wight.

Organizația caritabilă a crescut 294 de pui ai lui Trigger, iar alți 29 de pui s-au născut din „colaborările” sale cu alte organizații caritabile de câini de asistență și școli de câini-ghid.

Doi dintre puii săi s-au născut în străinătate, în Franța și în Olanda, contribuind la crearea de parteneriate pentru câini-ghid în ambele țări.

Ultimul pui al lui Trigger este format din cinci fiice, Jenny, Rita, Hermione, Sandy și Indy, și un fiu, Billy.

Organizația caritabilă a declarat că puii în vârstă de opt săptămâni sunt pe cale să înceapă călătoria lor de câini-ghid și că vor locui cu voluntari „crescători de căței” pentru următorul an din viața lor.

Trigger se va retrage în Banbury, unde voluntarul său de câine de reproducție din ultimii șapte ani, Sarah Bryne, îl va adopta oficial.

Janine Dixon, șefa operațiunilor de creștere a câinilor ghizi, a declarat că „natura sa blândă și sănătatea excelentă au făcut din el un atu perfect” pentru programul său.

„Sperăm ca în câțiva ani fiul său Billy să se alăture programului de creștere pentru a continua moștenirea lui Trigger”, a spus ea.

„Între timp, nouă dintre fiicele sale, precum și fiul său pe jumătate francez, Pierre, ne ajută să aducem la înaintare o nouă generație de câini-ghid cu genele fantastice ale lui Trigger”.

Citește și