• Copiii care petrec mai mult timp cu tații sunt mai buni la matematică.
  • 10 minute pe zi petrecute cu tatăl îi poate aduce copilului note bune.
  • Mamele au un impact pozitiv asupra comportamentului copilului.

Tații au un efect unic asupra rezultatelor la învățătură ale copiilor, în școala primară. Se pare că cei care petrec mai mult timp cu tații lor sunt mai buni la matematică, scrie The Guardian.

Copiii ai căror tați le citesc și se joacă cu ei înregistrează o creștere „ușoară, dar semnificativă” a rezultatelor la învățătură, în școala primară, susține un nou studiu realizat de specialiști de la Universitatea din Leeds.

Care sunt rezultatele studiului

Potrivit studiului, activitățile copiilor împreună cu tatăl au un efect „unic și important” asupra rezultatelor educaționale. Atunci când au loc în faza preșcolară, ele produc un avantaj educațional copiilor în primul an de școală, iar o implicare a tatălui atunci când copilul are cinci ani duce la performanțe mai bune atunci când copilul are șapte ani, efectul fiind mai pronunțat în cazul matematicii.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Autorii studiului recomandă ca școlile și grădinițele să solicite, dacă pot, contactele ambilor părinți, pentru a dezvolta strategii pentru o implicare mai mare și a taților.

În timp ce activitățile cu tații fac bine la educația copilului, cercetătorii spun că timpul petrcut cu mamele are un impact pozitiv asupra comportamentului emoțional și social al celui mic. Britanicii le recomandă școlilor să țină legătura cu ambii părinți și să îi implice pe amandoi în creșterea copilului.

Citește și: