• Un studiu Harvard arată că dansul are efect terapeutic asupra creierului.
  • Când dansezi, creierul este supus la efort mental și intercațiune socială.
  • Prin dans poți combate șansele de a dezvolta demență și boala Parkinson.

Dacă vrei să scapi de riscul de a avea demență, dansează! Azi cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului poți să combați nu numai monotonia zilei de luni, dar și demnța si boala Parkinson.

Un studiu de la Harvard arată că dansul are efect terapeutic deoarece creierul depune efort mental și de asemenea participă la interacțiune socială.

„Dansul îmbunătățește funcționarea creierului, te ajută să-ți exprimi mai bine, mai ușor emoțiile. Într-un fel vei dansa atunci când ești trist, în alt fel când dorești să te conectezi. Dansul activează centrii recompensei în creier și creează așa numite sincronicități între părți profunde ale creierului și cortexul prefrontal. Acest fenomen duce ulterior la o îmbunătățire a memoriei, la o îmbunătățire a procesării emoțiilor”, a explicat Alina Costache, psiholog, pentru Aleph News.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

„Pe de altă parte, este cunoscut și acest efect de reversare al îmbătrânirii creierului. De aici, și studiile care s-au făcut asupra beneficiilor, atunci când persoana deja a dezvoltat boala Parkinson, însă, dacă te gândești că pur și simplu atunci când dansezi trebuie să înveți o serie de mișcări, să înveți să coordonezi anumite părți ale corpului, să te coordonezi cu partenerul, să te coordonezi cu ritmul muzicii, toate acestea fac ca în interiorul creierului să se producă o serie de procese care duc apoi la neuroplasticitate și neurogeneză, iar asta ne întinerește cu fiecare nouă etapă”, a adăugat Alina Costache.

Citește și