• Unele companii folosesc relațiile de cuplu ca strategie.
  • Studiu: 40% din angajații americani au avut aventuri.
  • Studiu: Locul de muncă este al doilea cel mai frecvent loc de întâlnire.

Cei care lucrează la birou petrec mai multe ore din zi cu colegii decât cu ceilalți prieteni. Nu e de mirare că ajungem să formăm legături foarte strânse cu colegii de muncă. Un studiu realizat de Stanford sugerează că locul de muncă este al doilea cel mai frecvent loc de întâlnire pentru cuplurile moderne. Totuși, pot apărea și probleme.

Când relațiile romantice la locul de muncă se destramă, de obicei femeia este judecată mai aspru. Pentru unele poate însemna chiar sfârșitul carierei. Unele companii folosesc relațiile de cuplu ca strategie de angajare. Oferă joburi unuia dintre soți ca să-l poată atrage și pe celălalt. Însă și aici există riscuri, pentru că partenerul ar putea să nu fie la fel de valoros pentru companie.

Cum influențează mediul profesional posibilitatea de a te îndrăgosti la locul de muncă?

„Acest lucru este destul de frecvent în cazul tinerilor. Interacțiunea între 2 posibili parteneri este mai frecventă la locul de muncă decât în afara mediului profesional. A doua cauză este admirația profesională. Al treilea caz este faptul că unul dintre parteneri poate căuta sprijin profesional. Nu aș recomanda relații de cuplu la locul de muncă. Chiar dacă la început este o iubire, ulterior, dacă acel cuplu locuiește împreună, vor aduce invariabil discuții despre locul de muncă”, a declarat Raluca Modoranu, medic psihiatru, pentru Aleph News.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și