• A da lapte pisicilor adulte ar putea, de fapt, să le facă mai mult rău decât bine.
  • Laptele de vacă poate determina o pisică să devină supraponderală.
  • În plus, laptele de vacă este plin de grăsimi.

Pisicile sunt înfățișate în mod obișnuit în timp ce beau lapte din farfurii. Este posibil ca imaginea populară a pisicilor care beau lapte să fi apărut în secolul al XIX-lea, când pisicile și câinii au devenit subiecte populare pentru artiști. Pe măsură ce Revoluția industrială a progresat și tot mai mulți oameni au migrat către orașe, numărul proprietarilor de pisici și câini a crescut, iar artiștii au fost din ce în ce mai mult solicitați să picteze opere fermecătoare ale animalelor de companie. Astfel, artistul francez Alfred-Arthur Brunel de Neuville a desenat adesea pisici care beau din boluri cu lapte, iar lucrările sale s-au dovedit foarte populare în timpul vieții, potrivit Rehs Galleriesdin New York.

Cu toate acestea, a da lapte pisicilor adulte ar putea, de fapt, să le facă mai mult rău decât bine, potrivit celei mai importante organizații de caritate veterinară din Marea Britanie, Dispensarul Popular pentru Animale Bolnave. Pisicile își pierd adesea toleranța la lactoză, zahărul care se găsește în lapte, atunci când îmbătrânesc, la fel ca majoritatea oamenilor.

Pentru majoritatea pisicilor, capacitatea de a digera lactoza scade după înțărcare, a declarat Nathalie Dowgray, șefa Societății Internaționale de Medicină Felină din Marea Britanie, pentru Live Science. Ca urmare, laptele poate provoca probleme digestive la pisici și poate duce la simptome precum diaree sau vărsături.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Unele pisici pot păstra capacitatea de a digera lactoza până la vârsta adultă, la fel ca unii oameni, a precizat Dowgray. Cu toate acestea, nu există beneficii nutriționale suplimentare dacă îi dați pisicii dumneavoastră lapte de vacă dacă este hrănită cu o hrană completă și echilibrată de înaltă calitate pentru pisici, a spus ea.

În plus, laptele de vacă este plin de grăsimi. O farfurie de lapte pentru o pisică este ca și cum ai mânca o întreagă pizza de 30 de centimetri, a precizat Dispensarul Popular pentru Animale Bolnave. Ca atare, laptele de vacă poate determina o pisică să devină supraponderală, a spus Dowgray.

În plus, laptele de vacă conține niveluri ridicate de fosfat, a spus Dowgray. Acest lucru înseamnă că este mai bine ca pisicile să îl evite dacă au fost diagnosticate cu boli de rinichi, a precizat ea. Fosforul poate afecta sănătatea rinichilor la pisicile cu boală cronică de rinichi, potrivit unui studiu din 2017 în Journal of Feline Medicine and Surgery.

Este posibil ca pisicile să tânjească în continuare după lapte, în ciuda problemelor pe care le provoacă, deoarece îl pot lega de amintiri pozitive din perioada în care erau pisoi, potrivit Spitalului Veterinar Hastings din Burnaby, British Columbia. De asemenea, s-ar putea să le placă pur și simplu gustul grăsimilor din el, a precizat Dispensarul Popular pentru Animale Bolnave.