• Designerii din Ecuador au organizat a cincea ediție a prezentării Eco Fashion.
  • Evenimentul include un concurs dedicat creației ecologice.
  • Participanții au creat modele din deșeurile textile oferite de organizatori.

Te îmbraci și salvezi Planeta. Asta îți spun creatorii de modă care se adună în acest weekend la Quito pentru cea de-a cincea ediție a târgului Eco Fashion.

Alejandro Espinosa, organizator Ecofashion, declară că „Încercăm să facem lumea să își dea seama. Vrem să se dezobișnuiască să mai consume și să arunce, să consume și să arunce. Cred că a venit momentul să oprim acest obicei, acest prost obicei. Ceea ce ne interesează e ca lumea, cu ajutorul unor designeri întreprinzători, să fie un pic mai conștientă de problemele planetei. Cu ajutorul prezentărilor arătăm că se poate. Încurajăm un stil de viață mai informat”.


Alte haine, alte probleme


Soluția pentru care pledează participanții este să te gândești la haine pe care ți-ar plăcea să le porți mai mult timp. Pentru designerul Pamela Vivero, „trebuie să determinăm această schimbare, a modei în circuit. Să realizăm haine care sunt folosite în întregime. Haine pe care putem să le purtăm pentru un timp cât mai îndelungat. Astfel vom reduce gazele rezultate în urma producerii materialelor textile, mai ales prin mărcile vestimentare asociate fast fashion”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Citește și