• Geanta de unelte nu este primul obiect care plutește în Spațiu. O spatulă și mai multe alte genți de unelte s-au pierdut în jurul Pământului.
  • Geanta a fost observată plutind deasupra Muntelui Fuji săptămâna trecută de către astronautul japonez Satoshi Furukawa.
  • Potrivit EarthSky, estimările preliminare indică faptul că geanta de unelte ar trebui să reintre în atmosferă în jurul lunii martie 2024.

Observatorii cerului au un nou obiect spațial pe care să își îndrepte privirile: o geantă de unelte care plutește acum în spațiu în jurul Pământului.

Potrivit Nasa, astronautele Jasmin Moghbeli și Loral O’Hara de la Nasa erau într-o rară călătorie în spațiu în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS) pe 1 noiembrie, când geanta de unelte s-a pierdut.

Astronauții, ambii aflați la prima lor ieșire în spațiu, făceau reparații la ansamblurile care permit panourilor solare ale ISS să urmărească soarele în permanență, a relatat SciTechDaily, care a documentat ieșirea în spațiu, scrie The Guardian.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"


„În timpul activității, o geantă de scule a fost pierdută din greșeală. Controlorii de zbor au reperat geanta de scule cu ajutorul camerelor externe ale stației. Centrul de control al misiunii a analizat traiectoria sacului și a stabilit că riscul de a intra din nou în contact cu stația este scăzut și că echipajul de la bord și stația spațială sunt în siguranță, nefiind necesară nicio acțiune”, a scris Nasa pe blogul său.

Pentru a urmări sacul, observatorii trebuie doar să găsească ISS, care este al treilea cel mai strălucitor obiect de pe cerul nopții, potrivit Nasa, și poate fi localizat cu ajutorul instrumentului Spot the Station al agenției. Geanta va orbita în jurul Pământului cu două până la patru minute înaintea ISS.

Geanta a fost observată plutind deasupra Muntelui Fuji săptămâna trecută de către astronautul japonez Satoshi Furukawa.

Echipamentul spațial pierdut ar trebui să rămână pe orbită timp de câteva luni înainte de a coborî și de se pierde în atmosfera Pământului. Potrivit EarthSky, estimările preliminare indică faptul că sacul de scule ar trebui să reintre în atmosferă în jurul lunii martie 2024.

Nu este prima dată când un obiect se pierde în spațiu și nici măcar primul toolbag pierdut. În 2008, Heidemarie Stefanyshyn-Piper a privit cum geanta sa a plecat în derivă în timpul unei încercări de a repara o piesă deteriorată pe ISS.

Și, în 2006, astronautul Piers Sellers și-a pierdut spatula în spațiu în timp ce testa o tehnică de reparare a scutului termic, potrivit Space.com.

Citește și