• Tom Hanks și-a exprimat sprijinul pentru scriitorii de la Hollywood care fac grevă în SUA.
  • Acesta a declarat că este solidar cu scriitorii și că va fi și el în grevă pentru a susține cauza.
  • Sindicatul scriitorilor a intrat în grevă din cauza salariilor echitabile în era streaming-ului.

Tom Hanks, în vârstă de 66 de ani, care se află în prezent într-un turneu de promovare a romanului său de debut, a declarat că se alătură grevei în sprijinul scriitorilor de la Hollywood, declarând că industria sa se află la „o răscruce evolutivă”. Sindicatul scriitorilor a intrat în grevă din cauza salariilor echitabile în era streaming-ului.

Tom Hanks și-a exprimat sprijinul pentru scriitorii de la Hollywood care fac grevă în SUA.

Acesta a declarat că este solidar cu scriitorii și că va fi și el în grevă pentru a susține cauza.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Luni, el a apărut la un eveniment în Los Angeles pentru a discuta despre romanul său, în timpul căruia actorul a comparat greva actuală cu cele din anii 1980. În deceniul respectiv au existat mai multe greve ale actorilor și scriitorilor, iar Hanks se pare că a participat la cel puțin una dintre ele, scrie SkyNews.

În timpul evenimentului, actorul din „Cast Away” a făcut o paralelă între serviciile de streaming și ascensiunea home video din anii ’80. Greva actorilor de la Hollywood din 1980 a avut ca obiect revendicările privind o parte din veniturile obținute din filmele și serialele de televiziune care erau lansate pe VHS și pe alte suporturi.

„Asta pentru că se pregătea ceva… urma să apară un lucru nou, o nouă sursă de venit, era home video. VHS fusese inventat și ei știau că va exista această conductă de bani care nu mai existase niciodată în această afacere. Urma să vină și voiau să afle ce urma să fie.”, declară Hanks.

Hank susține că este în grevă

Hanks a spus că există „realități economice” ale streaming-ului care vor afecta industria într-un mod similar cu ceea ce s-a întâmplat atunci când a avut loc boom-ul video.

El a adăugat: „A fost vorba despre această înțelegere că un lucru nou urma să coboare, să ne dăm seama ce este acea plăcintă. Cred că acum cunoaștem cu toții realitățile economice ale streaming-ului. Ne aflăm la o răscruce evolutivă în ceea ce privește modul în care această plăcintă va afecta industria.”

Acesta continuă: „Iar când vorbesc despre plăcintă, mă refer la noul loc în care se află societatea, în care există atât de multe opțiuni pentru divertisment, încât acest «nou concept» este că acum trebuie să vrem cu toții să facem ceva foarte unic, care înainte era foarte standard în viața noastră.”

Actorul susține că: „Lucrul unic este că plecăm de acasă, mergem cu mașina într-un loc, ajungem acolo la ora 19.45, parcăm mașina, cumpărăm un bilet, luăm Cola dietetică și stăm într-o cameră cu străini pentru a ne uita la un film. Asta acum este mai jos în lanțul trofic decât era înainte. Așadar, sunt membru al tuturor breslelor care există și sunt în grevă pentru că acest lucru va trebui să fie determinat. Nu doar pentru viitorul problemelor de bază care ne afectează pe toți, ci și pentru artele și științele cinematografiei.”

Lista de cerințe

Sindicatul solicită, printre altele, un salariu minim mai mare, mai mulți scenariști pe emisiune și mai puțină exclusivitate pentru proiecte unice, condiții care, potrivit acestora, sunt necesare din cauza creșterii conținutului în era streaming-ului.

Peste 11.000 de membri ai Writers Guild of America (WGA) au intrat recent în grevă, după ce negocierile, începute în martie între studiouri și scenariști, nu au reușit să ducă la un nou contract înainte de expirarea acordului actual al scriitorilor.

Grevele au afectat deja multe emisiuni TV și filme, printre care: Sezonul cinci din Stranger Things, sezonul trei din Yellowjackets, sezonul șase din The Handmaid’s Tale.

De asemenea, și alți actori de la Hollywood au susținut grevele. La începutul acestei săptămâni, Jane Fonda a declarat pentru Sky News că ea și colegii ei de distribuție din Book Club: The Next Chapter sunt „foarte susținători” ai acțiunii.

„Înțelegem de ce sunt în grevă – afacerea este foarte diferită față de cum era înainte, este greu să câștigi un trai bun în această afacere în zilele noastre”, a spus Fonda.

Citește și

Val fără precedent de concedieri la Vodafone. Un număr impresionant de angajați vor părăsi compania

FOTO. Noul SUV coupe de la Renault ia numele unui celebru avion francez

Bărbații care au furat bijuterii în valoare de 113 milioane de euro din Muzeul Tezaurului din Dresda și-au primit sentințele