• Le Figaro publică clasamentul celor mai bune vinuri din lume.
  • Clasamentul include vinuri de pe toate continentele, de la Franța la Australia.
  • Kracher Grand Cuvée TBA N4 din 2020, Paruso Mariondino din 2019 și Mattalana din 2020 sunt în top.

Din Franța până în Australia trecând prin Argentina, Italia, Spania și Africa de Sud, cotidianul Le Figaro și-a publicat clasamentul anual al vinurilor cu prețuri pornind de la 18 euro.

Pentru al treilea an consecutiv, echipa de degustători Figaro Vin a degustat pe tot parcursul anului vinuri din podgoriile lumii vechi și noi, în special distribuite în Franța de Place de Bordeaux care este un sistem istoric de brokeri și comercianți, marketing și distribuție de vin.

Dacă vintage-urile sunt parțial printre cele mai prestigioase din lume, unele oferă un raport calitate-preț imbatabil, cu scoruri de până la 97/100, și prețuri începând de la mai puțin de 20 de euro.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Top 4 cele mai bune vinuri din lume


Kracher Grand Cuvée TBA N4 din 2020, un vin austriac, care a obținut din partea echipei Le Figaro o notă de 97/100. Îl găsiți la 54€ pe site-ul bordeauxprimeurs.com. Este prezentat ca profund și complex: „evocand un millefeuille de fructe supudrat cu floare de sare și un echilibru perfect.”

Pe locul doi vine Paruso Mariondino din 2019, un vin italian din Barolo, cotat cu 96/100, la 75€, disponibil pe site-ul callmewine.fr. Foarte parfumat, cu arome de bujor proaspăt și de fructe roșii, apoi de ciocolată neagră și de moka.

Iar pe locul trei, un vin spaniol, Matallana 2020 notat de asemenea cu 96/100, la 69€, disponibil pe site-ul gute-weine.de, un vin cu arome calde de fructe coapte și flori roșii, cu note de mure, fragi, un vin „complex și delicios”, spune echipa Le Figaro.

Un vin din Chile numit Clos Apalta 2020 apare chiar pe locul 4, cu 96/100, și care se vinde cu 133€, disponibil pe millesima.fr, apoi un vin din Australia-Yalumba The Octavius Old Vine care este notat cu 95/100 la prețul de 75€, pe care din păcate îl găsiți doar la cavistii specializați ,cu arome foarte rare, asiatice, sau Cheval des Andes 2020 din Argentina, notat 95/100 disponibil de asemenea pe site-ul millesima.fr la prețul de 106€.

Citește și: