• Mai mulți americani se mută în orașele mici din UE din cauza sistemului de peste ocean.
  • Pleacă undeva unde sistemul de sănătate nu este un lux și unde se pot întreține cu un job.
  • Americanii se mută în UE pentru perspective culturale, climă și pentru mai multă libertate.

Tot mai mulți americani pleacă din SUA și se mută în orașele mici din UE. Asta din cauza costurilor crescute, dar și din cauza sistemului. Cetățenii americani aleg orașe în care nu au nevoie de mai multe joburi.

„Cred că noul vis american este să pleci. Să împachetezi totul și să te îndrepți către un oraș liniștit din Europa sau într-un sat pe o plajă din Asia. Undeva unde nu suntem otrăviți de mâncare, unde nu avem nevoie de două, trei joburi să supraviețuim și unde asistența medicală nu este un lux, ci o normalitate…undeva unde oamenii se opresc și apreciază lucrurile mici și se bucură de viață liniștită… un loc sigur, unde comunitatea este unită și oamenii se ajută unii pe alții. Am fost duși în eroare să credem că viața este despre a îndura circumstanțele și locul unde ne-am născut, dar nu e o cerință (nu-i obligatoriu) să stai în locul unde te-ai născut și pur și simplu să-ți petreci viața chinuindu-te”, spun unii americani pe rețelele sociale.

Orașele din Uniunea Europeană îi atrag pe americani datorită mai multor factori precum: climă, perspective culturale sau stabilitate politică. Italia și Franța sunt cele mai căutate țări pentru cei care părăsesc SUA.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Cred că noul vis american este să pleci. Să mergi să vezi frumusețile Parisului și să-ți iei rămas bun de la toate astea. Să trăiești undeva unde, dacă te-ai îmbolnăvit nu trebuie să spargi contul bancar. Lucrurile pot fi frumoase, ceea ce lovește un american naiv care sare în afara graniței. Starbucks nu umple golul din interiorul tău. Nu trebuie să cumperi întotdeauna lucruri ca să te potrivești cu cineva. Tânjeam după acest romantism estetic. La fel ca orice alt fraier”, spune un utilizator pe TikTok.

Citește și: