• Coffeeness dezvăluie băutura preferată din cafea din fiecare țară.
  • În timp ce espresso ocupă primul loc în 28 de state din SUA, România se pare că preferă cappuccino.
  • Manager de cafenea: „O cafea pe zi este suficient, însă de multe ori, după ce luăm prânzul, este nevoie de o a doua cafea pe care o recomandăm să fie cu lapte”.

Care este cafeaua preferată cu care îți începi dimineața? Coffeeness, un blog specializat în lumea cafelei, a creat o hartă fascinantă care dezvăluie băutura preferată din cafea din fiecare țară. În timp ce espresso ocupă primul loc în 28 de state din SUA, România se pare că preferă cappuccino. Carmen Manea Vârgă, manager de cafenea, spune că asociem cafeaua cu senzația de prospețime și energie a dimineții. Tocmai de aceea o consumăm zilnic.

Există anumite reguli de bază atunci când alegi și pregătești cafeaua?

„Trebuie să facem o alegere bună în materie de cafea. Trebuie să alegem cafeaua de specialitate și să ne asigurăm că putem să măcinăm bine cafeaua. Trebuie să bem cafeaua la ceva timp după ce ne-am trezit. Este bine să bem un pahar cu apă dimineața, iar după o oră – două să ne facem o cafea”, a declarat Carmen Manea Vârgă, manager de cafenea, pentru Aleph News.

De ce România e țara cappuccino-ului?

„Această băutură este numărul 1 de foarte multă vreme. O cafea pe zi este suficient, însă de multe ori, după ce luăm prânzul, este nevoie de o a doua cafea pe care o recomandăm să fie cu lapte”, a adăugat aceasta.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Citește și