• Termenul de „casă pasivă” se referă la o clădire cu consum redus de energie, făcută pentru a exploata energia solară pasivă.
  • Inside World Festival of Interiors îți arată evoluțiile din arhitectură și design interior.
  • Peste 550 de arhitecți prezintă proiectele unui juriu format din arhitecți, designeri de interior și ingineri.

Dacă vrei să îți reamenajezi casa sau chiar să-ți construiești una nouă și ai nevoie de inspirație. Inside World Festival of Interiors îți arată evoluțiile din arhitectură și design interior. Peste 550 de arhitecți prezintă proiectele unui juriu format din arhitecți, designeri de interior și ingineri. La eveniment vor fi scoase în evidență „casele pasive”.

Termenul de „casă pasivă” se referă la o clădire cu consum redus de energie, făcută pentru a exploata energia solară pasivă și pentru a stabili o temperatură interioară confortabilă.

Case remarcabile din lume

Casa de pe strada Water-loo din Australia prezintă la exterior o fațadă cu ferestre de dimensiuni neregulate și distanțate. Casa are un aspect de cărămizi sparte, multe ferestre cu un design dezordonat și pe acoperiș ai o terasă mare pe care o poți amenaja așa cum vrei tu.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

A doua casă este „casa pietrei„ din India. Acest proiect recuperează un material care a fost mult timp abandonat de arhitecții locali și anume gresia. Casa a lăsat la vedere cărămida, fără nici un fel de modificare și are o parte a etajului ieșită în relief cu ferestre realizate din bucăți de gresie, iar interiorul este aerisit cu ferestre mari și scări suspendate.

Ultima casă -Ward- din Italia cuprinde un cadru de beton placat cu resturi de piatră. Casa are un acoperiș înclinat, iar designul este construit pentru a rezista în caz de cutremure. Interiorul și exteriorul casei sunt despărțite de ferestre enorme pentru ca tu să ai parte de cea mai frumoasă priveliște. Fiecare parte a casei este marcată de terase, iar curtea prezintă o piscină infinită care reflectă cerul.

Citește și