• Alfredo Aliaga Burdio, în vârstă de 92 de ani, este acum cel mai în vârstă om care a traversat pe jos Marele Canion de la un capăt la altul.
  • Burdio a declarat pentru Business Insider că a început să urmărească un stil de viață sănătos la 70 de ani.
  • Burdio, acum deținător al recordului Guinness World Record, a împărtășit dieta și rutina sa de exerciții fizice.

Alfredo Aliaga Burdio, în vârstă de 92 de ani, este acum deținătorul recordului Guinness World Record pentru cel mai în vârstă bărbat care a traversat pe jos Marele Canion de la o margine la alta.

Burdio și fiica sa, Anabel Aliaga-Buchenau, au declarat pentru Business Insider că acest lucru a fost posibil parțial pentru că, atunci când avea 70 de ani, și-a schimbat obiceiurile pentru a deveni mai sănătos. Burdio, familia sa și doi martori au terminat drumeția în două zile – 21 de ore și 15 minute de drumeție.

Nimeni nu este prea bătrân pentru a face lucruri”, a spus Burdio. Faceți ca mine. Puteți să vă îmbunătățiți abilitățile”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

În timpul drumeției sale din octombrie, Burdio și fiica sa și-au amintit cum colegii de drumeție care auziseră șoapte despre obiectivul său și îi admirau tenacitatea îi opreau pentru selfie-uri. Atenția a încetinit grupul lui Burdio, dar au găsit sprijinul motivant.

A fost atât de încurajator”, a spus Anabel. Este ca atunci când alergi la o cursă și oamenii stau pe margine pentru a te încuraja. Pur și simplu face ca totul să fie mai bine”.

Burdio și-a făcut chiar și fani dintr-un grup de pompieri din Tucson, Arizona, care se întâmpla să facă o drumeție prin Marele Canion în acel moment. Pentru a-l sărbători pe Burdio, aceștia l-au făcut membru de onoare al Departamentului de pompieri din Tucson.

Burdio face aceleași trei lucruri în fiecare zi un stil de viață sănătos

Burdio a spus că a mânca bine și a bea apă este primul pas. La cină, Burdio mănâncă adesea ovăz cald cu un strop de lapte alături de suplimente nutritive, cum ar fi smochine uscate și migdale.

Acesta este unul dintre preferatele mele. Aceasta este întotdeauna cina mea. Iau cina la 4 sau 5 seara”, a spus el.

În al doilea rând, el a sfătuit oamenii să meargă cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

„Nu este atât de mult și este ieftin să faci asta”, a adăugat el. „Dacă ai mai mult timp, fă mai mult”.

În cele din urmă, el a spus că este esențial să dormi cel puțin opt ore. „Ajută la disciplina”, a spus el.

Se culcă la aceeași oră în fiecare noapte. „Am vrut să spun oamenilor: „Da, suntem bătrâni. Dar încă putem face lucruri.”

Citește și