• După ce Jack a terminat de mâncat cei 50 de ardei – o medie de unul la fiecare opt secunde – a continuat să mănânce încă 85 de ardei.
  • În total, Jack a consumat 135 de Carolina reapers.
  • Primul ardei este cel mai rău. Șocul inițial al picanteriei este intens. Al doilea nu pare la fel de rău”, a spus Mike Jack.

Un canadian care și-a doborât propriul record mondial pentru cel mai rapid timp în care a mâncat 50 dintre cei mai iuți ardei iuți din lume, a reușit să mănânce încă 85. Marți, Guinness World Records a anunțat că Mike Jack din Canada a consumat 50 de Carolina reapers, cel mai iute ardei din lume, cu 1,64 milioane de unități de căldură Scoville, în 6 minute și 49,2 secunde. Pentru comparație, un jalapeño are între 2.500 și 8.000 SHU, informează The Guardian.

Înregistrarea video postată online de Guinness World Records îl arată pe Jack îmbrăcând o bandană roșie și mănuși în timp ce înfulecă ardeii în fața unui ventilator, închizând uneori ochii strâns și respirând greu. Spectatorii puteau fi auziți încurajându-l și strigând: Hai, Mike!”.

După ce Jack a terminat de mâncat cei 50 de ardei – o medie de unul la fiecare opt secunde – a continuat să mănânce încă 85 de ardei. În total, Jack a consumat 135 de Carolina reapers. Cascadoria l-a propulsat pe locul al doilea în clasamentul challenger Reaper challenger al League of Fire, care urmărește cel mai mare număr de Carolina Reaper mâncați într-o singură ședință.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Vorbind despre experiențele sale pentru Guinness World Records, Jack a spus: Primul ardei este cel mai rău. Șocul inițial al picanteriei este intens. Al doilea nu pare la fel de rău, dar fiecare după aceea devine din ce în ce mai iute, pe măsură ce ardeii ating noi locuri în gură”.

În ciuda faptului că și-a construit o toleranță la condimente în ultimele două decenii, Jack a spus că încă simte disconfort în stomac. Am crampe puternice. Mă simt ca și cum cineva mă strânge și îmi răsucește mațele… Mintea îți spune să te oprești, dar trebuie să te convingi să continui să mergi mai departe”, a spus el.

Jack este deținătorul altor câteva recorduri, unul fiind cel mai rapid timp pentru a bea o sticlă de sos picant, 8,56 secunde, iar celălalt fiind cel mai rapid timp pentru a bea 1 litru (aproximativ un sfert de galon) de sos de roșii, 1 minut și 5,56 secunde.

Citește și