• Faptul că știm că avem oameni pe care să ne sprijinim și care să aibă grijă de noi ne face să ne simțim încrezători și siguri pe noi.
  • Există multe moduri în care le poți arăta iubire platonică prietenilor tăi.
  • A fi generos cu prietenii tăi – împărțind cu ei timpul, atenția sau resursele tale – este o modalitate ușoară de a-ți menține prieteniile.

Psihologii au teoretizat de mult timp că oamenii au nevoie de conexiuni sociale semnificative pentru a supraviețui. De fapt, acestea sunt legate de bunăstarea noastră mentală și fizică. Faptul că știm că avem oameni pe care să ne sprijinim și care să aibă grijă de noi ne face să ne simțim încrezători și siguri pe noi.

Arată-le afecțiunea platonică

Adesea ne gândim la afecțiune ca la tipul de dragoste pe care o arătăm în relațiile romantice, dar afecțiunea este mai mult decât să ne ținem de mână și să ne sărutăm. Este vorba despre comunicarea iubirii și a aprecierii.

Există multe moduri în care le poți arăta iubire platonică prietenilor tăi. Spune-le cât de mult înseamnă pentru tine. Spuneți-le când vă gândiți la ei în trecere. Amintiți-le că sunteți recunoscător că îi cunoașteți. Aceste acte simple oferă un strat de siguranță în relație. Le arată prietenilor tăi că îți pasă cu adevărat de ei și îi lasă să știe că este sigur să investească în prietenia voastră.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

S-ar putea să ți se pară ciudat să-ți arăți afecțiunea unui prieten, spune ea, deoarece, spre deosebire de relațiile romantice, relațiile platonice nu au adesea un scenariu pentru declarații explicite de dragoste. Dar cercetările au arătat că aceste manifestări de afecțiune sunt foarte apreciate.

Împarte timpul și atenția ta cu ei

A fi generos cu prietenii tăi – împărțind cu ei timpul, atenția sau resursele tale – este o modalitate ușoară de a-ți menține prieteniile. Este o expresie a iubirii care arată că vrei să investești mai mult în relație.

Un studiu din 2019 în revista Frontiers in Psychology a constatat că elevii de gimnaziu și de liceu care au prezentat trăsături precum generozitatea și empatia au avut mai multe șanse să construiască prietenii profunde și de lungă durată decât elevii care nu s-au identificat cu aceste caracteristici.