• Mulți oameni petrec sezonul sărbătorilor acasă cu prietenii sau cu familia.
  • Între timp, cei mai bogați oameni din lume se îndreaptă spre orașe de schi, case secundare și stațiuni de destinație.
  • Business Insider dezvăluie cele mai populare destinații pentru cei ultrabogați în timpul sărbătorilor.

S-ar putea să nu existe un loc ca o a doua casă pentru sărbători – o cabană de lux în Gstaad, un iaht lângă St. Barts sau un hotel de 3.000 de dolari pe noapte în Caraibe. Unii dintre cei mai bogați oameni din lume aleg să-și petreacă ziua de Crăciun acasă, au declarat mai mulți experți în averi pentru Business Insider, dar adesea nu la reședința lor principală.

Fie că este o fermă în Wyoming sau un conac pe plajă în Martha’s Vineyard, ei încearcă să meargă în cel mai mare spațiu de adunare al lor, a declarat Nicole Pollard Bayme, fondatoarea firmei de lux LaLaLuxe.

„Mulți oameni construiesc case mari în Aspen tocmai din acest motiv – astfel încât întreaga familie să poată petrece timpul împreună”, a spus ea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Potrivit Wealth-X, stațiunea de schi Colorado are cea mai mare densitate dintre cei care dețin suma 30 de milioane de dolari sau mai mult din SUA, cu unul la fiecare 67 de rezidenți, iar acolo au fost reperați miliardari precum Jeff Bezos și Michael Dell. Alte stațiuni de schi populare din SUA includ Lake Tahoe din California și Nevada și Vail, Colorado, a spus Winston Chesterfield, fondatorul Barton, o firmă de consultanță concentrată pe lux și pe cei bogați.

Unde este luxul în Europa?


În Europa, luxul e definit de Gstaad și Verbier în Elveția; Kitzbühel din Austria, renumită pentru cursa anuală de schi alpin și Courchevel 1850 în Alpii francezi. Acesta din urmă este cunoscut pentru a găzdui VIP-uri precum David și Victoria Beckham, Elton John, Prințul William și Kate Middleton.

„Ultrabogaților le place să meargă în destinații care au un oraș organizat, de lux”, a spus Chesterfield. Kitzbühel are o filială a restaurantului japonez Zuma, iar Courchevel are un avanpost al hotelului de lux Cheval Blanc.

Citește și