• Un traseu pe care poți merge cu bicicleta este Azuga – Munții Baiului – Secaria – Comarnic. Traseul este unul spectaculos, marcat de peisaje montane.
  • Mersul pe bicicletă te ajută să îți îmbunătățești starea de sănătate și să te relaxezi.
  • Al doilea traseu este Cluj – Făget – Cheile Turzii – Petreștii de Jos – Savadisla – Luna de sus. Este un traseu de 6 ore și 100 de km cu un grad de dificultate mediu.

Dacă iubești natura și îți place să mergi pe bicicletă, atunci te poți bucura de peisaje minunate în țara ta, chiar pe două roți. Vântul și dealurile te vor cuceri indiferent dacă ești în căutarea unui traseu cu grad redus de dificultate sau dacă ești expert în mountain biking.

Ce beneficii îți aduc traseele în natură cu bicicleta?

Te ajută să îți îmbunătățești starea de sănătate și să te relaxezi. Mai mult, prin explorarea unei zone pe două roți vei contribui la protejarea mediului. Pe lângă aceste aspecte, vei descoperi zone noi, încă necunoscute și îți vei putea face prieteni noi pe traseu.

Ce trasee putem face în România?

Se pleacă din București spre Giurgiu, apoi vei ajunge la Parcul Natural Comana, unde te vei putea bucura de un traseu prin pădure. În general, relieful este de câmpie, cu mici schimbări de altitudine, iar de-a lungul traseului, poți admira zona cu peisaje ca din Deltă.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Dacă vrei să mergi undeva la munte?

Poți începe cu traseul Azuga – Munții Baiului – Secaria – Comarnic. Traseul este unul spectaculos, marcat de peisaje montane, iar peisajul pe care îl vei avea odată ajuns sus va merita tot efortul. Pentru acest traseu, ai nevoie de o bună pregătire fizică și de multă atenție, deoarece există porțiuni mari de urcare și coborâre în pantă, teren accidentat și bolovani. Acest traseu durează 4 ore și este un traseu dificill.

Al doilea traseu este Cluj – Făget – Cheile Turzii – Petreștii de Jos – Savadisla – Luna de sus. Este un traseu de 6 ore și 100 de km cu un grad de dificultate mediu.

Atenția și prezența de spirit sunt esențiale pentru a face față rădacinilor, gropilor și eventualelor bălți din pădurile Făgetului. Dacă dorești să treci pe la Cheile Turzii, vei putea face acest lucru urmând indicatoarele.

Viscri – Bunești – Mesendorf este următorul traseul, cu o durată de 3 ore și o distanță de 33 km, este un traseu cu un grad de dificultate ușor. Traseul este recomandat chiar și de familii, unde poți să te oprești să vizitezi și mănăstirile din Viscri.

Ce trebuie să avem în vedere atunci când plecăm la drum?

Înainte de a pleca la drum, un ciclist, indiferent că este amator sau profesionist trebuie să acorde atenție sporită echipamentului. În special pe traseele dificile, dacă mergi prin păduri sau la munte, este recomandat să alegi un echipament complet. Bicicleta ta trebuie să fie adaptată traseului pe care dorești să-l parcurgi, să nu uiți de mânuși, cască, pelerină de ploaie, ochelari de protecție, vestă reflectorizantă, încălțăminte adecvată și un ghiozdan cu unelte de bază, cum ar fi o pompă, cameră de schimb și așa mai departe.

Citește și