• Hotelul Armathwaite Hall din UK oferă terapia prin strigăt.
  • Tehnica eliberează tensiunea acumulată prin terapia strigătului.
  • Hotelul a creat o zonă pentru strigat în pădurea sa privată.

Strigătele te pot scăpa de stresul cotidian, dar nu prea ai unde să te descarci. Soluția vine de la un complex hotelier din Marea Britanie care îți oferă șansa să urli în pădure, cât te țin plămânii. Așa scapi de traumele și intri în conexiune cu natura.

Ce este terapia prin strigăt și cum ajută aceasta?

În liniștitul Lake District din regiunea Cumbria UK, Armathwaite Hall Hotel & Spa oferă mai mult decât un sejur de lux. Ei îndeamnă oaspeții sa profite de terapia prin strigăt. Această experiență unică le permite vizitatorilor să-și exteriorizeze frustrările strigând în pădurile izolate ale hotelului. Terapia are ca scop atenuarea tensiunii emoționale și promovarea stării de bine.

Pașii sunt următorii, potrivit unei broșuri a hotelului: respira adânc, uită-te la cer și tipă.

Recomandări

GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE
RONALDO BATE RECORDUL
PROPAGANDA RUSĂ, GREU DE COMBĂTUT

Unde are loc această terapie prin strigăt?

Terapia prin strigăt are loc într-o secțiune izolată din pădurile private ale Armathwaite Hall, asigurând intimitate și liniște departe de alți oaspeți ai hotelului și spa-ului. Această locație nu doar că oferă un mediu sigur și izolat pentru oaspeți să se exprime fără rezerve, dar și îmbunătățește experiența fiind înconjurat de frumusețea naturală. Zona de pădure calmă și izolată ajută participanții să se simtă mai conectați cu natura, ceea ce poate accentua efectele terapeutice ale terapiei prin strigăt.

Cât de eficientă este această terapie?

Tehnica nu este nouă. A țipa este de fapt parte a terapiei primare, dezvoltată de Dr. Arthur Janov în anii 1960. El credea că țipetele – și alte acțiuni fizice precum plânsul – ar putea ajuta la eliberarea traumelor reprimate din copilărie. El a numit această traumă „durere primordială” și a crezut că țipetele i-ar putea ajuta pe oameni să-și revină.

Dar pe lângă strigăte, personalul de la Armathwaite Hall Hotel & Spa oferă o varietate de activități de wellness concepute pentru a îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a oaspeților. Acestea includ baia în pădure, care implică meditație liniștită în mijlocul naturii, și baie la lumina lunii, unde oaspeții se relaxează sub cerul nopții. În plus, hotelul organizează experiențe mai interactive cum ar fi plimbările cu barca, tirul cu arcul și înotul.

Citește și