• Simona Chiru de 19 ani de la CS Pitești a câștigat medalia de aur la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate.
  • „Este foarte diferit de înotul normal, pentru că se produc niște reacții, corpul intră într-un șoc termic și ți se taie respirația”.
  • Simona a sfidat temperaturile extrem de scăzute și condițiile dificile pentru a-și atinge scopul.

Record mondial în ape înghețate! Simona Chiru are 19 ani și a câștigat de curând medalia de aur la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate. Simona a început să practice înot de performanță la 6 ani, iar 13 ani mai târziu obține un nou record mondial.

Ce stă la baza muncii unui campion?

„Cei 14 ani de înot în care am mers zilnic la bazin, foarte multă disciplină și dorința de a face mai mult. Acestea au contat cel mai mult la mine. Încă de mică am fost așa și mă bucur că nu am renunțat și că am reușit să ajung aici”, a declarat Simona Chiru, pentru Aleph News.

Ai avut scopul de a bate recordul anterior?

„Mi-am fixat acest obiectiv atunci când m-am apucat de înot. Ajunsă la concurs și văzând timpii pe care i-am făcut, nu m-am așteptat să bat recordul. În calificările de dimineață am mers cu 4 timpi mai slab decât în calificările de seară.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cât de mult diferă înotul în ape înghețate de înotul normal și cum ai învățat să-ți controlezi toate simțurile?

„Este diferit pentru că stările organismului sunt diferite. Respirația și pulsul sunt diferite. Pulsul crește extrem de repede și e destul de greu să îți controlezi stările. Ai senzația că vrei să ieși imediat din apă”, a adăugat aceasta.

Citește și