• Patronul LVMH, Bernard Arnault, este în prezent cea mai bogată persoană din lume.
  • Arnault are cinci copii – și toți lucrează în cadrul LVMH și al mărcilor sale.
  • Joi, doi dintre fiii lui Arnault – Alexandre și Frédéric – s-au alăturat Consiliului de Administrație. Acest lucru înseamnă că patru din cei cinci copii ai săi fac parte din Consiliul de Administrație.

Alți doi dintre copiii lui Bernard Arnault tocmai s-au alăturat Consiliului de Administrație al LVMH. Acest lucru înseamnă că patru din cei cinci copii ai lui Arnault fac parte acum din Consiliul de Administrație al LVMH, scrie Business Insider.

Arnault este în prezent cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de aproximativ 221 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg. În 2023, el a devenit doar a treia persoană care a depășit pragul de 200 de miliarde de dolari, după mogulii din domeniul tehnologiei Jeff Bezos și Elon Musk.

Arnault a cofondat LVMH în anii 1980 și este CEO și Președinte al acesteia. Conglomeratul francez de lux deține o serie de mărci care acoperă moda, parfumurile, bijuteriile, ceasurile și alcoolul, inclusiv Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs, Givenchy, Moët & Chandon, Fenty Beauty și Tiffany & Co.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În februarie 2023, fiica lui Arnault, Delphine Arnault, a devenit CEO al Dior. Dar nu doar Delphine a urcat în ierarhia LVMH. Toți cei patru fii ai lui Bernard lucrează, de asemenea, la LVMH și la mărcile sale.

Bernard, în vârstă de 75 de ani, nu a spus cine vrea să îi ia locul, dar este un subiect care se discută de fiecare dată când îi oferă un nou rol unuia dintre urmașii săi. În 2022, LVMH a ridicat limita de vârstă a Directorului său General de la 75 la 80 de ani, prelungind astfel posibila perioadă de mandat a lui Bernard.

Familia Arnault a fost comparată cu serialul HBO „Succession”, care îi vede pe copiii magnatului media Logan Roy luptând pentru a prelua funcția de CEO. Delphine și Antoine fac deja parte din Consiliul de Administrație al LVMH, lăsându-l doar pe Jean – cel mai tânăr dintre frați – în afară.

Delphine, născută în 1975, este cea mai mare dintre cei cinci copii ai lui Bernard și singura sa fiică. Și-a început cariera la McKinsey, unde a petrecut doi ani ca și consultant înainte de a se transfera la compania designerului John Galliano.

Delphine a lucrat la Christian Dior Couture în calitate de Director General Adjunct între 2008 și 2013, înainte de a petrece un deceniu ca Vicepreședinte Executiv al Louis Vuitton, cel mai mare brand al LVMH. Ea și-a început activitatea ca Director General și Președinte al Dior în februarie 2023.

Antoine este fiul cel mare al lui Bernard, născut în 1977. La fel ca Delphine, Antoine s-a născut din prima soție a lui Bernard, Anne Dewavrin. Antoine a început să lucreze la LVMH în 2005 în departamentul de publicitate. Doi ani mai târziu, a fost numit Director de Comunicare la Louis Vuitton, unde a lansat campanii cu personalități publice, de la Angelina Jolie și Bono la Muhammad Ali și Mihail Gorbaciov.

Antoine a devenit membru al Consiliului de Administrație al LVMH în 2006 și a fost șeful departamentului de imagine și mediu al companiei din 2018.

Alexandre s-a născut în 1992, primul fiu al lui Bernard cu cea de-a doua soție a sa, Helene Mercier, și este Vicepreședinte executiv la Tiffany & Co. După ce a făcut un stagiu de practică la New York la McKinsey și KKR, Alexandre s-a mutat la imperiul de retail al tatălui său, unde a lucrat la inovația digitală.

Alexandre a petrecut aproximativ patru ani ca Director General al brandului german de bagaje Rimowa, după ce, potrivit unor informații, l-a convins pe tatăl său să cumpere o participație de 80% în acest brand în 2016. În timpul cât a fost la cârma companiei, a revitalizat Rimowa – inclusiv prin lansarea unor colaborări cu Supreme și Off-White.

După ce LVMH a cumpărat Tiffany & Co. pentru 15,8 miliarde de dolari în 2020, Alexandre a devenit Vicepreședinte executiv pentru produse și comunicare la producătorul de bijuterii la doar 28 de ani.

Frédéric, născut în 1995, conduce divizia de ceasuri a LVMH. După un stagiu la McKinsey și la unitatea de cercetare A.I. a Facebook și o scurtă perioadă în care a condus un startup de plăți mobile, Frédéric a urcat rapid în ierarhia LVMH.

Jean este cel mai tânăr fiu al lui Bernard, născut în 1998. El are un master în matematică financiară de la MIT și un altul în inginerie mecanică de la Imperial College, Londra, potrivit Financial Times. Jean a devenit Director de marketing și dezvoltare al diviziei de ceasuri a Louis Vuitton în august 2021, la vârsta de 23 de ani, la doar câteva luni după ce a absolvit. Acum este directorul de ceasuri al brandului.

Jean a declarat pentru The New York Times în noiembrie 2022 că încă apelează la fratele său mai mare, Frédéric, pentru sfaturi profesionale.

Citește și