• În 2023, doar 36% dintre utilizatorii de internet din UE au citit declarațiile privind politica de confidențialitate.
  • Mai mult de jumătate (54%) dintre utilizatorii de internet au refuzat să permită utilizarea datelor cu caracter personal.
  • Doar 35% au verificat dacă site-ul web pe care au furnizat datele lor personale este sigur.

Aproape trei sferturi (73%) dintre utilizatorii de internet din Uniunea Europeană au gestionat într-un fel sau altul accesul la datele lor personale online în 2023, conform unei statistici publicate de Eurostat. România se numără printre țările cu cele mai mici procente.

În 2023, doar 36% dintre utilizatorii de internet din UE au citit declarațiile privind politica de confidențialitate înainte de a furniza date cu caracter personal.

Mai mult de jumătate (54%) dintre utilizatorii de internet au refuzat să permită utilizarea datelor cu caracter personal în scopuri publicitare și puțin peste jumătate (51%) au restricționat sau au refuzat accesul la locația lor geografică. În plus, 41% au limitat accesul la profilul lor sau la conținutul de pe rețelele de socializare sau la spațiul de stocare online partajat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

În ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal pe care le-au partajat, doar 35% au verificat dacă site-ul web pe care au furnizat datele lor personale este sigur.

Dacă luăm în considerare toate aceste metode de control al utilizării datelor cu caracter personal, aproape trei sferturi (73%) dintre utilizatorii de internet din UE au gestionat într-un fel sau altul accesul la datele lor personale online în 2023.

Citește și