• Credem că social media ar trebui să funcționeze în același mod”, a declarat Bluesky într-o postare pe blog.
  • Un model alternativ susținut de mulți, inclusiv de Dorsey, este ca platformele să funcționeze în mod descentralizat.
  • Utilizatorii își pot muta datele la un alt furnizor în orice moment fără a pierde niciuna dintre postările, like-urile sau follow-urile existente”.

Platforma rivală X a lui Jack Dorsey, Bluesky, a anunțat joi că va începe să le permită utilizatorilor săi să își configureze propriile servere pentru a-și găzdui datele, o mișcare care speră să le ofere acestora un control mai mare asupra conținutului lor, scrie The Independent.

În mod normal, datele utilizatorilor de pe platformele de socializare precum X – fostul Twitter – sunt stocate de către compania la ale cărei servicii se înscrie cineva, iar părăsirea unei platforme poate însemna pierderea conexiunilor și a conținutului propriu.

Un model alternativ susținut de mulți, inclusiv de Dorsey, este ca platformele să funcționeze în mod descentralizat, similar modului în care funcționează internetul în sine.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

De exemplu, pe internet, oricine poate găzdui un site web și poate alege una dintre numeroasele companii care să îi găzduiască site-ul, iar atunci când se răzgândește, acesta poate fi mutat la un alt furnizor de găzduire.

Credem că social media ar trebui să funcționeze în același mod”, a declarat Bluesky într-o postare pe blog. Când vă înregistrați pe Bluesky, în mod implicit vă vom sugera ca Bluesky să vă stocheze datele. Dar dacă doriți să lăsați o altă companie să le stocheze, sau chiar să le stocați dumneavoastră, puteți face acest lucru”, a precizat rețeaua de socializare.

Utilizatorii își pot muta datele la un alt furnizor oricând

De asemenea, utilizatorii își pot muta datele la un alt furnizor în orice moment fără a pierde niciuna dintre postările, like-urile sau follow-urile existente”, a adăugat Bluesky.

Prin auto-hostingul datelor lor, utilizatorii pot obține un control mai mare asupra rețelelor sociale, a declarat compania, adăugând că are bariere de protecție” pentru a asigura buna funcționare a rețelei.

De asemenea, compania plănuiește să lanseze noi instrumente pentru servicii de moderare independente pentru a combate abuzurile pe platformă. Măsura luată de Bluesky vine în contextul în care, la începutul acestei luni, a început să permită oricui să își creeze un cont și să se alăture serviciului, deoarece anterior oricine spera să se alăture platformei avea nevoie de o invitație.

Citește și: