- Reprezentanţii TikTok au respins în mod repetat acuzaţiile conform cărora guvernul chinez ar deţine controlul asupra ByteDance.
- La rândul său, conducerea de la Beijing a negat că ar avea acces la datele utilizatorilor aplicaţiei.
- Înăsprirea controlului Beijingului asupra companiilor private a produs îngrijorări mari în rândul SUA.
Joe Biden a promulgat legea prin care proprietarul TikTok are la dispoziţie nouă luni pentru a se dezinvesti sau aplicaţia va fi interzisă în Statele Unite.
„Rapoartele din presa străină privind vânzarea TikTok de către ByteDance nu sunt adevărate”, este anunţul făcut de companie, în cadrul unei postări în care neagă faptul că ar exista o posibilitate ca aplicaţia să fie vândută pentru a evita interdicţia ei în SUA, notează BBC.
Înăsprirea controlului Beijingului asupra companiilor private a produs îngrijorări mari în rândul SUA şi în alte ţări occidentale cu privire la cât de mult control are Partidul Comunist Chinez asupra ByteDance şi asupra datelor pe care le deţine.
Reprezentanţii TikTok au respins în mod repetat acuzaţiile conform cărora guvernul chinez ar deţine controlul asupra ByteDance. La rândul său, conducerea de la Beijing a negat că ar avea acces la datele utilizatorilor aplicaţiei şi a avertizat că o interdicţie a TikTok s-ar întoarce „inevitabil împotriva SUA”.
„Suntem încrezători şi vom continua să luptăm pentru drepturile voastre în instanţe”, a declarat şeful TikTok, Shou Zi Chew, într-un videoclip postat pe platformă săptămâna aceasta, potrivit sursei citate.
Miercuri, preşedintele Joe Biden a semnat legea prin care ByteDance este obligată să se dezinvestească din aplicaţie, în caz contrar TikTok-ul urmând să fie interzis în SUA. Proprietarul chinez are la dispoziţie nouă luni pentru a face această trazacţie pentru a evita interdicţia în statele americane, iar în cazul în care se înregistrează progrese privind procesul de tranzacţie, termenul poate fi prelungit de către Joe Biden cu încă trei luni.
Citește și