• Elon Musk a declarat că decizia sa de a interzice un cont legat de Hamas pe X „a fost o decizie dificilă”.
  • Musk a spus că X are o „regulă de exceptare a ONU”, prin care guvernele recunoscute de ONU nu vor fi suspendate.
  • „Hamas nu este recunoscut ca guvern de către ONU, așa că a fost suspendat”, a spus Musk.

Elon Musk a declarat că interzicerea unui cont legat de Hamas pe platforma sa X a fost o decizie dificilă. „A fost o decizie dificilă”, a scris Musk luni, după ce un utilizator l-a întrebat de ce a fost suspendat un cont legat de grupul militant palestinian, scrie Business Insider.

Contul, care avea pseudonimul „qassam2024″, era legat de aripa militară a Hamas. „Deși mulți lideri guvernamentali, inclusiv din SUA, îndeamnă la uciderea oamenilor, avem o regulă de exceptare de la ONU; dacă un guvern este recunoscut de ONU, nu le vom suspenda conturile”, a declarat Musk.

„Hamas nu este recunoscut ca guvern de către ONU, așa că a fost suspendat”, a continuat el. Decizia lui Musk a fost criticată de unii utilizatori de pe X, care l-au acuzat pe miliardar că și-a încălcat propriile principii de libertate de exprimare.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Lmao, unde este libertatea de exprimare Elon Musk? Deci, practic, ONU îți dictează legea?”, a scris un utilizator X. „Deci ONU decide cine are dreptul la Libertatea de exprimare. Am înțeles”, a spus un alt utilizator.

Musk obișnuia să critice politicile Twitter

Înainte de a prelua controlul asupra X, Musk a criticat anterior platforma pentru că „nu a aderat la principiile libertății de exprimare”. „Având în vedere că Twitter servește ca piață publică de facto, nerespectarea principiilor de libertate de exprimare subminează în mod fundamental democrația”, a declarat Musk în martie 2022, folosind numele original al platformei.

De atunci, autoproclamatul „absolutist al libertății de exprimare” a luat mai multe decizii controversate de când a cumpărat compania în octombrie 2022. În special, Musk a restabilit contul fostului președinte Donald Trump la doar o lună după preluare. De asemenea, el a restabilit și alte figuri controversate de dreapta, precum influencerul Andrew Tate și reprezentanta Marjorie Taylor Greene.

Citește și