Elon Musk a suspendat un cont legat de Hamas pe platforma X: „A fost o decizie dificilă”

Elon Musk a declarat că interzicerea unui cont legat de Hamas pe platforma sa X a fost o decizie dificilă. „A fost o decizie dificilă”, a scris Musk luni, după ce un utilizator l-a întrebat de ce a fost suspendat un cont legat de grupul militant palestinian, scrie Business Insider.

Contul, care avea pseudonimul „qassam2024″, era legat de aripa militară a Hamas. „Deși mulți lideri guvernamentali, inclusiv din SUA, îndeamnă la uciderea oamenilor, avem o regulă de exceptare de la ONU; dacă un guvern este recunoscut de ONU, nu le vom suspenda conturile”, a declarat Musk.

„Hamas nu este recunoscut ca guvern de către ONU, așa că a fost suspendat”, a continuat el. Decizia lui Musk a fost criticată de unii utilizatori de pe X, care l-au acuzat pe miliardar că și-a încălcat propriile principii de libertate de exprimare.

„Lmao, unde este libertatea de exprimare Elon Musk? Deci, practic, ONU îți dictează legea?”, a scris un utilizator X. „Deci ONU decide cine are dreptul la Libertatea de exprimare. Am înțeles”, a spus un alt utilizator.

Musk obișnuia să critice politicile Twitter

Înainte de a prelua controlul asupra X, Musk a criticat anterior platforma pentru că „nu a aderat la principiile libertății de exprimare”. „Având în vedere că Twitter servește ca piață publică de facto, nerespectarea principiilor de libertate de exprimare subminează în mod fundamental democrația”, a declarat Musk în martie 2022, folosind numele original al platformei.

De atunci, autoproclamatul „absolutist al libertății de exprimare” a luat mai multe decizii controversate de când a cumpărat compania în octombrie 2022. În special, Musk a restabilit contul fostului președinte Donald Trump la doar o lună după preluare. De asemenea, el a restabilit și alte figuri controversate de dreapta, precum influencerul Andrew Tate și reprezentanta Marjorie Taylor Greene.

Citește și

Exit mobile version