• Utilizatorii care au conturi verificate vor fi singurii care pot vota în sondaje.
  • Musk a făcut promisiuni similare în trecut.
  • Practicile noi vor fi aplicate de la 15 aprilie.

Utilizatorii Twitter vor avea nevoie de un cont verificat” pentru a fi recomandați pe pagina For You” a platformei începând cu 15 aprilie, potrivit unui tweet publicat luni seară de CEO-ul Elon Musk. Având în vedere că Twitter a promis că va începe să desființeze sistemul verificat vechi” la începutul lunii aprilie, acest lucru pare să însemne că va trebui să fii o companie, o entitate guvernamentală sau un abonat Twitter Blue dacă vrei să apari în feed-urile unor persoane care nu te urmăresc, scrie The Verge.

Musk susține că această mișcare este singura modalitate realistă de a aborda problema roboților cu inteligență artificială avansată care preiau controlul”. Utilizatorii care au conturi verificate vor deveni, de asemenea, singurele conturi care pot vota în sondaje din același motiv”, spune Musk.

Anunțul său trebuie tratat cu atenție deoarece tweet-urile lui Musk nu s-au transformat întotdeauna în politici sau caracteristici aplicate. Poate cel mai mare exemplu este promisiunea sa din februarie că firma va începe să împartă veniturile din publicitate cu abonații Blue, lucru care este încă MIA aproape două luni mai târziu.

În aceeași lună, el a promis, de asemenea, că va deschide algoritmul companiei până la 5 martie, lucru care nu s-a întâmplat încă – deși acum spune că se va întâmpla la 31 martie, fără a recunoaște termenul anterior. Musk a făcut promisiuni similare în trecut. Înainte de a renunța la ideea de a presupune că ar fi întrebat comunitatea înainte de a face schimbări majore în serviciu, el a spus că Twitter va permite doar abonaților cu bifă albastră să voteze în sondajele de opinie privind politicile.

Citește și: