• Proprietarul Twitter, Elon Musk, a descris BBC ca fiind „printre cele mai puțin părtinitoare” organizații.
  • Afirmația vine după ce postul de televiziune a contestat faptul că a fost etichetat drept „media finanțată de guvern”.
  • „Suntem finanțați de publicul britanic prin taxa de licență”, a scris site-ul de știri pe Twitter.

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a descris BBC ca fiind „printre cele mai puțin părtinitoare” organizații, după ce postul de televiziune a contestat faptul că a fost etichetat drept „media finanțată de guvern” pe site-ul de socializare, scrie Belfast Telegraph.

BBC a contactat Twitter după ce denumirea a fost atașată la contul principal BBC. Răspunzând la plângere, Musk a întrebat: „Este veridică eticheta Twitter?”. Ulterior, el a trimis un e-mail către BBC, scriind: „Nu, nu, nu: Ne propunem o transparență și o acuratețe maxime. Legătura cu dreptul de proprietate și sursa fondurilor are probabil sens.”

„Cred că organizațiile media ar trebui să fie conștiente de ele însele și să nu pretindă în mod fals absența completă a partizanatului.” „Toate organizațiile au prejudecăți, unele, în mod evident, mult mai mult decât altele.”
El a continuat: „Ar trebui să menționez că urmăresc știrile BBC pe Twitter, deoarece cred că este printre cele mai puțin părtinitoare.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Acesta a spus într-o declarație: „BBC este, și a fost întotdeauna, independent.”

„Suntem finanțați de publicul britanic prin taxa de licență”.
Eticheta face trimitere la o pagină din centrul de asistență al Twitter care spune că „mass-media afiliată statului” sunt instituții în care guvernul „exercită control asupra conținutului editorial prin resurse financiare, presiuni politice directe sau indirecte și/sau control asupra producției și distribuției”.

Această etichetă a fost aplicată pe contul de Twitter al postului de radio american NPR, dar a fost schimbată în mass-media finanțată de guvern – la fel ca și contul BBC.

Britanicii plătesc o taxă de licență de 159 de lire sterline în fiecare an pentru a finanța producția corporației, care este stabilită de guvern, dar plătită de gospodăriile individuale.

Citește și